"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/12/2014

“El Consell assumeix les nostres al·legacions: el PEP del Jonquet no respecta la declaració de BIC”

El Consell de Mallorca confirma que el PEP del Jonquet que ha aprovat Cort és un desastre, ple d’errades i incompatibilitats amb la protecció de BIC del barri El portaveu de MÉS per Palma celebra la victòria ciutadana, dels veïns i veïnes del Jonquet, per aturar els interessos dels especuladors de la mà del PP. “Davant aquest fracàs, exigim a Isern i Valls que retirin el seu Pla del Jonquet”
Avui s’ha reunit la Comissió Insular de Patrimoni Històric en la qual s’ha aprovat l’informe tècnic relatiu al Pla Especial de Protecció (PEP) del Conjunt Històric de Es Jonquet. En aquest informe es detallen tota una sèrie de incoherències, errades imprecisions que converteixen el PEP del Jonquet en un nyap.


El portaveu del grup municipal MÉS per Palma celebra que el Consell “ens ha donat la raó. Fa 3 anys que advertim al PP que la seva tramitació del PEP del Jonquet entrava en total contradicció amb la protecció del BIC del barri i, sobretot, deixava aquest conjunt històric en mans dels especuladors”.


L’informe posa en evidència deficiències greus en els plànols, en la redacció i l’articulat, també deficiències en relació a la documentació aportada. Per exemple, en aquest darrer aspecte, la Comissió Insular de Patrimoni alerta que “manca presentar un vertader estudi de mobilitat”.


“Les deficiències en el catàleg de protecció són una vergonya. L’informe és una demostració que el Partit Popular ha fet un PEP sense tenir en compte ni el PERI del 85 ni la protecció de BIC. Sempre hem denunciat que el Pla Especial de Protecció del Jonquet era un xec en blanc per als especuladors. Avui el Consell ens dóna la raó i deixa clar el fracàs estrepitós del regidor d’Urbanisme Jesús Valls, i del batle Isern, que no han volgut escoltar totes les veus que advertíem que el PEP que va aprovar l’Ajuntament era una aberració”.


A continuació us adjuntam l’informe tècnic del Consell Insular de Patrimoni.


Documents

Informe Tècnic Comissió Insular Patrimoni (4982 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: