"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 06/12/2014

El grup MÉS proposa deduccions fiscals per cursar estudis superiors fora de Balears

El Parlament debatrà dimarts una Proposta de Llei presentada pel diputat Miquel Àngel Mas que preveu deduccions fiscals també per inversions en energies renovables i per donacions a la investigació “La fiscalitat és una eina eficaç i determinant per implantar aquelles polítiques que afavoreixen una societat més justa i equitativa” 

La propera sessió del Parlament de les Illes Balears debatrà una Proposició de Llei presentada pel grup parlamentari MÉS amb l'objectiu d'implantar deduccions en l'Impost de Renda sobre Persones Físiques (IRPF) “que permetin corregir certes disfuncions de la nostra societat”.

 

El diputat Miquel Àngel Mas, responsable de la proposta, afirma que “tenim l'obligació d'utilitzar una eina eficaç i determinant per tal d'implantar les polítiques que ens ajuden a dibuixar la societat del present i del futur que volem. La fiscalitat ha de servir per compensar i afavorir la construcció d'una societat més justa i equitativa”.

 

En aquest sentit, una de les propostes recollides a la Proposició de Llei és la deducció per a cursar estudis superiors fora de l'illa. “No és acceptable que cap jove de les illes no pugui cursar els estudis superiors que desitja per causes econòmiques”. El diputat Mas planteja una deducció d'entre 1.500 i 1.600 euros, amb un límit del 40% de la quota íntegra autonòmica.


D'altra banda, la Proposició de Llei també preveu deduccions de fins el 50% de la quota íntegra autonòmica en les inversions realitzades en instal·lacions d'energies renovables per a habitatges, fins el límit de 600 euros.

 

I per últim, el diputat del grup MÉS planteja una deducció fiscal per a aquelles donacions que es facin a favor de centres d'investigació adscrits a la UIB i els promoguts o participats pel Govern.


“Si volem impulsar una nova economia basada en la investigació, la innovació i la societat del coneixement hem de donar un impuls important a la recerca i la investigació. Aquesta és l'economia del futur, que genera llocs de treball estables i qualificats i major productivitat. Volem que els nostres enginyers també puguin fer feina a Balears”, afegeix Miquel Àngel Mas.

 

 

A continuació us adjuntam la Proposició de Llei.


Documents

Proposició de Llei al Parlament relativa a Deduccions Fiscals (38 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: