"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 14/04/2005

L’Entesa s’alegra de la paralització de les obres del camí de sa punta Grossa i demana més precisió a Costes

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) veu amb satisfacció que la Demarcació de Costes hagi paralitzat les obres d’ampliació del camí de sa punta Grossa (Sant Vicent de sa Cala) que havien denunciat Amics de la Terra-Eivissa i el partit nacionalista. Recentement, l’Entesa (ENE) ha rebut les respostes a les preguntes que formulà el diputat Jordi Xuclà (CiU) el 26 de gener passat. En l’escrit, el Ministeri de Medi Ambient reconeix la gravetat de les obres denunciades, la seua paralització, el seu precinte i l’obertura d’un expedient sancionador. També es reconeix que s’atorgà autorització d’emergència a l’empresa POMPE S.L. el mes de març de 2004.

Els nacionalistes valoren positivament que Costes reconegui que s’autoritzaren només obres de consolidació del camí i del talús i no l’ampliació del camí. Aquesta és l’actuació que realment s’ha dut a terme i que estava significant l’excavació de la roca mare i que es produissin desprendiments de materials a la mar.

Ateses les respostes, l’Entesa (ENE) ha formulat una segona tanda de preguntes al Ministeri de Medi Ambient a través del diputat al Congrés, Jordi Xuclà (CiU). En concret, els nacionalistes demanen en què consisteix exactament el projecte, si respecta l’amplària prèvia del camí, si preveu desprendiments de materials, si preveu excavacions a la roca mare i si preveu la restauració de l’antiga paret. Així mateix, els nacionalistes discrepen que les obres autoritzades es puguin sostenir amb el criteri d’obres d’emèrgencia. Se sap públicament que no hi ha trànsit de persones habitualment i que les obres que pretenen ampliar el camí són prèvies a l’emplaçament d’un restaurant a l’antic far de sa punta Grossa. Per tant, res fa preveure l’emergència. Igualment, des de l’Entesa (ENE) es recorda a Costes que el camí original mai havia sét ample –ni per a un carro- i que aquesta és la configuració que hauria de conservar.

Els nacionalistes s’alegren, finalment, que les denúncies públiques sobre infraccions ambientals tenguin ressò institucional i que hi hagi exemples d’actuacions positives de les administracions públiques.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: