"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 05/12/2014

“L’Avanç del PGOU del PP planteja incògnites i riscos que s’han de corregir”

Antoni Verger anuncia que MÉS per Palma presentarà suggeriments per evitar major creixement urbanístic i garantir uns eixos cívics comercials equilibrats “Ha quedat demostrat el fracàs de la gestió del regidor Valls, que presenta l’avanç del PGOU in extremis abans d’acabar la legislatura”El portaveu del grup municipal MÉS per Palma afirma que el regidor d’Urbanisme es va comprometre a aprovar la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana durant aquesta legislatura, “però amb prou feines ha presentat in extremis l’Avanç del PGOU. Per tant, constatam el fracàs de la gestió del senyor Valls.”

 

Amb tot, Antoni Verger afirma que el Pla General presenta algunes idees positives “però temem les conseqüències de les grans incògnites que queden obertes per mor d’una manca de concreció d’algunes qüestions cabdals”.

 

Un d’aquests riscos és el projecte de crear una gran zona d’oci al Moll Vell. “El rebutjam rotundament” afirma Verger. Ara bé, compartim la necessitat d’actuar a la Façana Marítima, pacificant la zona, reduint la gran pressió de trànsit que suporta, i substituint asfalt per zones de convivència i esbarjo pels ciutadans.

 

MÉS per Palma presentarà properament suggeriments al PGOU dins el termini d’exposició pública i ho farà principalment en relació a les següents qüestions:

 

Rehabilitació total d’habitatges socials

 

El PGOU planteja “regeneracions totals” a determinats barris com són Son Roca, Son Cladera, Son Gotleu, Polígon de Llevant, Mare de Déu de Lluc i Camp Redó, dels edificis d’habitatges socials dels anys 50, 60 i 70.

 

“Pareix que el PP està proposant per aquestes zones esbucar els edificis actuals, com ja s’ha proposat pel Camp Redó, i tornar edificar amb més alçades. No estam d’acord amb aquest plantejament que provocarà amb tota probabilitat desplaçar gent d’aquests barris cap a altres zones. Quines? Aquesta és una incògnita que el PP no pot deixar oberta”, afirma Verger.  

 

Protecció de nuclis històrics tradicionals

 

El PGOU planteja la protecció dels barris històrics i la creació d’ARES, una figura urbanística de protecció, per barris com La Vileta, Son Serra, El Terreno, Gènova, Son Espanyolet, La Indioteria, Els Hostalets, Establiments, La Soledat i els pobles del Pla de Sant Jordi (S’Aranjassa, Sa Casablanca i Sant Jordi), entre d’altres.

 

En aquest sentit MÉS per Palma hi està plenament d’acord, “de fet varem ser nosaltres qui varem demanar aquesta protecció per al barri de Santa Catalina i el Molinar”. Però seguint el mateix exemple, Verger afirma que “desconfiam plenament de la interpretació que en fa el PP dels ARES. Hem comprovat que  PP i MÉS per Palma tenim idees molt diferents del que vol dir protecció urbanística i patrimonial. En el cas de Santa Catalina, tot i estar aprovat l’ARE, el PP segueix permetent l’esbucament d’edificis històrics per construir-hi de nous, perdent autenticitat i caràcter, tal com acaba de passar al carrer Despuig 31, amb un edifici de principis de segle XX”.

 

Eixos cívics comercials

Estam d’acord amb el plantejament d’aquests eixos, però exigim que vagin acompanyats de plans de gestió que evitin el desequilibri entre activitats. “Hem d’evitar la concentració del mateix tipus d’establiments dins els eixos cívics, desvirtuant l’idea d’espais de convivència ciutadana, tal com està passant amb el carrer Fàbrica”, afegeix Verger.

 

Tramvia com a servei de transport públic

 

“Celebram que el PP hagi incorporat la nostra proposta de desenvolupar la implantació d’un tramvia a Palma, però tal i com està recollit al PGOU sembla més una qüestió estètica i urbanística que de transport públic. No podem perdre de vista que el tramvia és, sobretot, un servei de transport públic que ha de prestar un servei eficient als ciutadans, i no ser un simple atractiu estètic”. Amb aquest raonament, Antoni Verger afirma que ha de transcórrer per la segona línia (Avingudes, Pérez Galdós i Avinguda Mèxic), i no per la primera, tal i com recull l’Avanç del PGOU.

 

Palma no necessita créixer més

 

Antoni Verger recorda que a Ciutat hi ha més de 20.000 habitatges buits i terrenys disponibles dins sòl urbanitzable consolidat. “Però l’Avanç del PGOU que tenim subscriu l’òptica desenvolupista del PP i planteja el creixement de més e 5.200 habitatges nous en zona rústica. Una greu errada”, afirma Verger.  


Així mateix, destaca el cas de Son Puigdorfila Nord, uns terrenys rústics devora un ANEI que el PP vol convertir en urbanitzables. “És realment intolerable que un governant responsable plantegi avui en dia una cosa així. Ens oposam radicalment a aquesta classificació de sòl”.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: