"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 13/04/2005

El PSM vol que s’accelerin els treballs de la ponència de l’Estatut i que es fixi el termini de la seva tramitació

El PSM considera necessari accelerar els treball de la ponència sobre l’Estatut i fixar un termini per a la tramitació global del procés de reforma estatutària. Els nacionalistes entenen que aquest procés hauria de concloure dins el 2005. En aquests sentit, el Grup Parlamentari del PSM-Entesa Nacionalista exposarà les seves demandes a la reunió que mantendrà demà dijous a les 13.30 hores amb la Vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs.

El PSM considera que el nou sistema de debat a la ponència sobre l’Estatut pot endarrerir “in aeternum” la redacció d’una proposta concreta i demana a tots els grups voluntat política per avançar. Els nacionalistes posen de manifest la necessitat de començar d’immediat el nou redactat i no convertir la ponència en una cerimònia sense sentit. El  PSM recorda que altres comunitats que estan immerses en un procés semblant, com són el Pais Valencià, Aragó o les Illes Canàries ja tenen les propostes redactades.

El PSM ha sol·licitat a tots els grups polítics, en el marc de la ponència de reforma estatutària, que la propera reunió, on es tractaran els punts de competències dels Consells Insulars i comissió tècnica interinsular, s’aportin propostes concretes d’articulat sobre els dos aspectes assenyalats.

La Federació PSM-Entesa Nacionalista ha creat una comissió de treball especialitzada per tractar la reforma de l’estatut. Els nacionalistes ja han presentat les seves propostes de nou estatut pel que fa referència al Preàmbul i al Capítol I, així com també al capítol dedicat al Finançament o a les Competències dels Consell Insulars.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: