"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/04/2005

El PSM demanarà a Patrimoni que no autoritzi el projecte de construcció sobre el jaciment de Sa Calatrava

El PSM defensarà a la Comissió Insular d’Urbanisme i Patrimoni que no autoritzi el nou projecte presentat per la promotora que pretén fer una sèrie de pisos a sa Calatrava (Bastió d’en Berard).

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, posa de manifest que, tal i com han apuntat destacats experts, inclosos alguns membres de la Ponència Tècnica de Patrimoni, el nou projecte fa malbé part del jaciment i no en permet l’accés. En aquest sentit, el portaveu nacionalista argumenta que el projecte presentat no compleix la prescripció que va posar la pròpia Comissió de Patrimoni en el mes de febrer per la qual exigia la conservació i la integració les estructures a l’indret.

El PSM vol que el jaciment arqueològic de sa Calatrava quedi visible i sigui visitable. En aquest sentit, Alorda recorda que la llei 12/98 de patrimoni històric de les Illes Balears garanteix el dret de visita pública als BICs. Com a mínim, apunten, ha de ser accessible per als investigadors i conservadors.

Per al PSM la prioritat ha de ser el jaciment i el seu entorn, no només no fer malbé la murada medieval i les restes, sinó, a més, dedicar-lis prou espai per dignificar el conjunt. Les noves construccions noves s’han de poder autoritzar si són, o en tant que siguin, compatibles amb aquest objectiu.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: