"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/10/2014

“Isern vol destrossar el paisatge urbà amb la instal·lació de 60 pantalles publicitàries digitals”

Antoni Verger, portaveu a Cort: “Estam davant l'actuació més impactant contra la ciutat perpetrada durant aquesta legislatura" "Ens oposam a la mercantilització de l’espai públic i la degradació de l'entorn urbà que es produirà si finalment el PP segueix endavant”MÉS per Palma ha presentat una proposta perquè sigui debatuda en el ple d’aquest dijous amb l’objectiu de rebutjar la instal·lació de suports lluminosos de tecnologia digital publicitaris i instar a la regidoria de Funció Pública a retirar la licitació de la instal·lació d’aquests dispositius.

El portaveu del grup MÉS ha presentat avui en roda de premsa la representació gràfica del resultat de la instal·lació d’aquestes pantalles digitals de gran format. “Isern vol dur a terme un autèntic atac a la Ciutat, al paisatge i a l’entorn urbà. Són pantalles de gran format (8 m2 de superfície instal·lades com a mínim a una altura no inferior als 2,2 metres del terra). Pantalles molt invasives i agressives”.

Antoni Verger afirma la presència d’aquests tipus de dispositius de publicitat digital al carrer és pròpia de ciutat amb un model capitalista anglosaxó, i gens pertinent a una ciutat mediterrània com Palma”.

Problemes legals

A part d’aquet greu impacte sobre el paisatge urbà, el projecte presenta problemes legals i es contradiu amb determinades normatives vigents.

Per una banda, el projecte no és compatible amb la Llei 3/2005 de protecció del medi nocturn de les Illes Balears. En els articles 5 i 9, s’estableix que les pantalles no podrien estar en funcionament quan en absència de llum natural. Un detall que no està contemplat en els plecs i que podria generar una indemnització en favor de l’empresa adjudicatària.

D’altra banda, també entra en contradicció amb la norma 44 del Pla Territorial de Mallorca. Segons aquesta norma, les pantalles haurien de tenir una visera de com a mínim 8 o 9 metres. 

“Això no és modernitat, és una cacicada”


Antoni Verger afegeix que la instal·lació de 60 pantalles digitals arreu de Ciutat “no té res a veure amb el concepte de Smart City, perquè una smart city suposa una interactivitat entre els ciutadans i els dispositius. I en aquest cas els ciutadans són subjectes passiu bombardejats per missatges publicitaris enmig del carrer o mentre condueixen”.

“Mateu Isern ens vol deixar una herència per als propers 4 equips de govern, ja que la concessió fixa un termini mínim de 10 anys, amb 5 més prorrogables. “Això és una autèntica cacicada. No s’ha consensuat ni amb els veïns, ni amb les entitats de protecció del patrimoni”.

I tot a canvi de 280.000 euros anuals. “Isern està venent el paisatge de Palma molt barat. La ciutat perd i els únics que surten guanyant són els guanyadors de la concessió”.

Així mateix, Antoni Verger anuncia una "ofensiva permanent fins a aturar aquesta aberració”, conclou Verger.


Documents

Fotomuntatge de pantalles digitals a Palma (5628 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: