"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 28/10/2014

MÉS per Palma exigeix la retirada dels plecs del Servei d’Acollida Municipal

El regidor Antoni Noguera considera imprescindible que es tornin a redactar per garantir la qualitat d’aquest imprescindible servei “S’ha de canviar radicalment la política assistencialista precària del PP”MÉS per Palma considera urgent i imprescindible que l’Àrea de Serveis Socials retiri immediatament els plecs del Servei d’Acollida Municipal. Antoni Noguera, regidor a Cort, afirma que “és necessari tornar a redactar els plecs perquè contemplin una sèrie d’exigències que garanteixin la qualitat del servei”.

Segons Noguera, aquestes condicions són:

  1. Que no hi hagi retallades en els professionals d’aquest servei perquè atempta contra la igualtat d’oportunitats dels ciutadans amb més dificultats i la cohesió social de la ciutat. “El PP posa en perill la tasca integradora i la intervenció socioeducativa/sociolaboral imprescindible en aquest servei”.  La retallada en treballadors és esgarrifosa: de 1240 hores a 860 hores en el nou plec.
  2. Que no es retallin les durades de les estades dels usuaris als centres. “Els usuaris han de poder tenir temps per refer els seus projectes de vida amb les intervencions socials i laborals dels professionals”. Les durades de les estades passen de 18 a 12 mesos en els nous plecs.
  3. Que tots els equipaments estiguin en bones condicions. Actualment, hi ha instal·lacions que estan en molt males condicions. I el nou plec, tampoc garanteix els requisits necessaris per serveis tan sensibles com les víctimes de violència de gènere.
  4. Que es contempli la subrogació de treballadors. “L’Ajuntament no es pot permetre prescindir de 33 treballadors havent la possibilitat de que puguin continuar”.

Finalment, Antoni Noguera afirma que l’equip de govern necessita canviar radicalment el rumb en la gestió de Serveis Socials. “S’ha d’abandonar la política assistencialista precària en relació al SAM i s’han de prendre mesures immediates perquè hi hagi habitatges de lloguer social amb educadors de suport . Les persones necessiten normalitzar els seus projectes de vida i un habitatge és el millor inici per fer-ho”.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: