"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 08/04/2005

L’Entesa agraeix l’interès del vicepresident del Parlament alemany per la polèmica de les autovies a Eivissa

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) ha fet arribar al vicepresident del Parlament alemany, Dieter-Julius Cronenberg (Partit Liberal Alemany, FDP), diversa informació sobre la polèmica de les autovies a Eivissa, a través de l’eurodiputat Ignasi Guardans (CiU), el qual és l’eurodiputat de l’Entesa (ENE) al Parlament europeu

Dieter-Julius Cronenberg va remetre una carta als representants del seu partit al Parlament europeu, on expressava la seua preocupació pel que li havia arribat sobre les intencions de les autoritats insulars de dur a terme diverses autovies a l’illa d’Eivissa i la possibilitat que aquestes comptin amb finançament de la Unió Europea. Encara que amb un to molt respectuòs amb les competències alienes, Cronenberg es manifesta interessat en l’assumpte perquè és propietari d’una casa a Eivissa i en demana informació. Per exemple, Cronenberg ha pogut llegir a l’Ibiza Heute un article sobre la manifestació "No volem autopistes" que es dugué a terme el juny de 2004, a Eivissa.

Silvana Koch-Mehrin, membre del Partit Liberal Alemany (FDP), va fer arribar aquesta preocupació a Ignasi Guardans (CiU) i aquest, a la vegada, s’ha posat en contacte amb l’Entesa (ENE) per mirar de respondre a la preocupació del vicepresident del Parlament alemany.

Els nacionalistes valoren molt positivament la sensibilitat ambiental del sr. Cronenberg, il·lustrativa de la sensibilitat majoritària entre el poble alemany per aquestes qüestions, i la seua preocupació pel tema (sensibilitat compartida, per descomptat). Informació diversa, com les iniciatives que presentà Joan Vallvé (CiU, l’anterior eurodiputat) en nom de l’Entesa (ENE) davant Brussel·les, o l’enllaç a la web de la Plataforma Antiautopistes d’Eivissa, està sent comunicada a Dieter-Julius Cronenberg a través de Guardans.

L’Entesa (ENE) i l’eurodiputat Ignasi Guardans estan estudiant la presentació d’altres inciatives parlamentàries a Brussel·les per mirar de sensibilitzar Europa de la desmesura dels projectes de les autovies Eivissa-Sant Antoni i Eivissa-Aeroport i per intentar que hi hagi una esperança a la reconducció d’aquests macroprojectes des del punt de vista de les competències comunitàries.

Ignasi Guardans sortí escollit per la coalició GALEUSCA-Pobles d’Europa, on estaven integrades l’Entesa (ENE) i la Federació PSM-Entesa Nacionalista.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: