"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/10/2014

Verger no es presenta a les primàries de Palma: “allò important és construir el projecte de MÉS”

Considera que hi ha una “alta probabilitat” que el citin a declarar com a imputat arran de la “denúncia política” del PP per la compra de trens. Afirma que el cas s’acabarà arxivant, però no vol que el procés de primàries es vegi afectat per la seva situació Biel Barceló li dóna total suport i agraeix la feina que ha fet fins ara, i la que farà: “comptam amb Toni Verger per al futur d’aquest projecte”El portaveu de MÉS per Palma, Antoni Verger, ha anunciat avui que no presentarà la seva candidatura a les primàries obertes de MÉS per Palma per concórrer a les properes eleccions municipals. Verger afirma que ha estat “una decisió llargament meditada i compartida amb els companys i companyes”.

 

Verger explica: “les primàries obertes que estam fent a MÉS són un procés innovador, una revolució en la manera de fer política a les Illes Balears. És un procés obert totalment a la ciutadania, a les persones que mai han participat en política i s'hi incorporen. Allò important és la construcció d'un projecte polític amb principis, coherent i amb propostes valentes, fet des de la base”.

 

La decisió de no concórrer-hi té a veure amb la denúncia presentada pel PP per l'adquisició de trens elèctrics de SFM en la passada legislatura. “És cert que no estic formalment imputat, però, pel que hem pogut saber, existeix una alta probabilitat que sigui citat a declarar com imputat després de la denúncia del PP. Val a dir que aquesta és la quarta denúncia formulada pel PP contra jo, i que totes les anteriors han estat arxivades”, ha exposat.

 

Antoni Verger ha comentat que “valorant això, i valorant el perjudici que això podria causar pel procés de primàries de MÉS per Mallorca, he decidit no presentar-hi la meva candidatura. L'atenció no s'ha de centrar en si hi haurà o no una imputació del candidat a cap de llista de Palma, o sobre en quin moment seré imputat. Això seria molt injust per un procés de primàries molt ambiciós, que significa l'inici d'una nova manera de fer política, i seria molt injust per MÉS per Mallorca, una formació política que representa ara mateix el millor i més dinàmic de la societat mallorquina, i representa l'esperança de poder posar punt i final a les polítiques antisocials i antimallorquines de Bauzá i el PP”.

 

“Aquesta és, que jo sàpiga, la quarta denúncia que el PP presenta contra mi. Les tres primeres (contractació de les obres d'emergència del Metro, concurs assistència tècnica), arxivades o no han prosperat. Es tracta d'una autèntica obsessió política. Estic molt orgullós i satisfet de ser una persona tan molesta per al PP, un partit estructuralment corrupte. Si el PP està dedicant tants esforços a eliminar-me políticament i denigrar la meva imatge pública és que estic fent les coses bé”. L’actual gerent d’SFM, José Ramón Orta, autor material de la denúncia, ha reconegut que ell era conscient que l’acusació contra Verger no tenia “fonament jurídic”. “Aquesta és la catadura moral dels individus que m'han denunciat. No els importa destruir la imatge pública d'una persona a base de calúmnies i escampant falsedats. Em reserv el dret d'exercir accions contra els autors d’aquesta denúncia falsa, quan pugui demostrar la meva innocència, que esper que sigui aviat”.

 

Verger ha explicat que la compra d’unitats de tren es va fer per dependència tècnica, un procediment previst per la llei i perfectament justificat: “Els polítics no deim com s'han de comprar els trens. Els polítics vàrem dir que s'havien de comprar trens per la nova línia electrificada entre Palma i Inca, i els tècnics varen establir en quina forma s'havien de comprar. I comprar-los per dependència tècnica, com sempre havia fet SFM, va ser el que ens varen aconsellar”.

 

Verger ha declarat: “No pot ser que ciutadans que ens dedicam a la política de manera totalment honesta, dins forces polítiques que mai hem jugat a cobrar comissions o finançar-nos il·legalment, poguem arribar a estar en aquesta situació, a punt de ser imputats per la comissió d'un delicte que només existeix per la pura invenció d'un alt càrrec del PP. Evidentment els jutges i fiscals han d'investigar qualsevol corrupció, vengui d'on vengui, i caigui qui caigui, però alguna cosa està fallant si és possible imputar la comissió d'un delicte a una persona totalment innocent com jo o l'ex-conseller Biel Vicens. Estic segur que ho aclarirem i es demostrarà aviat la nostra innocència”.

 

Verger ha puntualitzat que continuarà com a regidor i portaveu de MÉS per Palma. “Això no és cap adéu. Quan tot s'aclareixi, aviat sense dubte, seguiré lluitant com sempre, des d’on m'ubiquin els meus companys, per la justícia social, la protecció del territori, per la llengua i cultura, i lluitant també amb totes les meves forces contra la màfia corrupta anomenada PP”.

 

Per la seva banda, el coordinador general de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, ha donat suport a Verger i ha lamentat profundament la situació: “és una decisió dura, però és la millor per a tots. Agraesc en Toni Verger tota la feina que ha fet i que seguirà fent per una Mallorca i per una Palma millors. Comptam amb ell per al futur d’aquest projecte”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: