"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/10/2014

Antoni Verger: “Rebutjam el creixement urbanístic que planteja l’Avanç del PGOU”

MÉS per Palma rebutja l’avanç del PGOU que ha presentat el PP de Cort perquè està plantejat des d’una òptica desenvolupista i allunyada de la realitat. Palma no necessita 5.200 nous habitatges dins zona rústica“A Ciutat hi ha terrenys urbans consolidats com l’antic quarter de Son Busquets i més de 20.000 habitatges buits. Palma no necessita créixer convertint més sòl rústic en nous edificis”

MÉS per Palma ha analitzat les grans trets del projecte d’avanç del PGOU que va presentar ahir l’equip de govern. El portaveu del grup municipal MÉS Antoni Verger el rebutja i valora negativament una sèrie de qüestions centrals.

“Està plantejat des d’una òptica desenvolupista i molt poc realista amb la situació actual a la nostra ciutat”. Antoni Verger afirma que a dia d’avui no té cap justificació repetir errors del passat, “sembla que el PP no ha après res de la crisi immobiliària i econòmica. No podem seguir convertint terreny rústic en noves urbanitzacions residencials”.

En aquest sentit, el portaveu de MÉS a Cort considera inacceptable que el PP classifiqui com a sòl urbanitzable l’actual sòl rústic de Son Puigdorfila Nord per a construir habitatges, quan està just devora d’una ANEI, un entorn natural protegit. Així mateix, “tampoc acceptam que el sòl programat com a industrial de Ca’s Pastor, Can Fontet (Son Roca) o Son Pardo passi a ser residencial”.

“El PP oblida intencionadament que a Palma hi ha més de 20.000 habitatges buits, i que no està fent res per fer-los aflorar al mercat. I d’una altra banda, oblida també intencionadament que ja existeixen a Palma reserves de sòl consolidat que no està urbanitzat, com és el cas dels antics quarters (Son Busquets, per exemple)”.

El Tramvia és el futur”

Per contra, Antoni Verger celebra que s’hagi inclòs el projecte del tramvia a l’avanç del PGOU. “El tramvia és el futur, un mitjà de transport eficient i molt necessari per millorar la connexió de transport públic entre Palma i la Platja de Palma. Però tal i com està plantejat a l’Avanç del PGOU que acaba de presentar el PP, en 1ª línia de la façana marítima, sembla més bé una qüestió estètica. Presentarem al·legacions”. El portaveu de MÉS per Palma recorda que el tramvia de Ciutat és sobretot una qüestió de mobilitat i transport públic i això és el principal a tenir en compte a l’hora de dissenyar el seu recorregut.

“Demanarem que es tingui en compte la tramitació administrativa ja duta a terme la legislatura passada i gràcies a la qual va quedar definit el traçat per la segona línia respecte a la mar (Avingudes, Pérez Galdós, Avinguda Mèxic)”.

Protecció dels nuclis històrics

Verger es mostra satisfet perquè l’Avanç del PGOU sí recull una de les propostes que MÉS per Palma ha reiterat a l’equip de govern durant la present legislatura, com la protecció dels nuclis històrics de Ciutat. “S’han de conservar les zones de Palma que encara mantenen tipologies arquitectòniques tradicionals, com ja s’ha aprovat pel Molinar i Santa Catalina a proposta de MÉS per Palma, perquè això és el que fa especial a la nostra ciutat”.

Alguns d’aquests nuclis històrics que necessiten protecció urbanística són: Son Espanyolet, El Terreno, Els Hostalets, Son Llull, La Vileta antiga, Santa Catalina, Génova, Establiments, La Soledat, Coll de’n Rebassa, La Indioteria, etc.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: