"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 20/10/2014

Acomiadaments irregulars del Govern: exemple de la nefasta gestió del PP

Nel Martí (Grup MÉS) denuncia que la política d’acomiadaments en el sector públic instrumental, com posen de relleu les noves sentències en relació a l’IBANAT, són “el negoci de na peix frit”Arran de les noves sentències sobre acomiadaments en el sector públic instrumental (IBANAT), el diputat del Grup MÉS Nel Martí destaca que “aquests acomiadaments són un exemple de la pèssima gestió del Govern del PP”. Segons Martí, “el Govern erra, s'equivoca, una altra vegada. Es va equivocar el primer dia, quan va haver de triar quin camí seguia en la reestructuració del sector públic instrumental. En lloc de triar el camí de la negociació, dels expedients de regulació, de les recol·locacions, de les jubilacions anticipades, etc. etc., va optar per l'acomiadament a cost zero, per despatxar sense pagar res, sense reconèixer drets als treballadors i sense reconèixer que l'error en la contractació d'origen el va cometre l'administració. Ningú pot oblidar que més 80 % de les empreses i dels contractes indefinits no fixos es van generar per governs del PP”.

 

Cal recordar que dels 623 acomiadats, més de 300 treballadors van recórrer (en total, 113 recursos). Nel Martí explica: “en el Govern volien cost zero, per no negociar, i en canvi ara la sentència del Tribunal Suprem els obliga a indemnitzar a cost màxim (45 dies de salari per any treballat). Açò es diu el negoci de na peix frit”.

 

“Derivades de la doctrina del Suprem ja tenim sentències, algunes de fermes, i el Govern en compte de rectificar segueix recorrent les sentències. No ho entenem. Per què recorre? Seguirà presentant recursos?”, es demana el diputat del Grup MÉS.

 

Les sentències contràries al Govern es succeeixen: tenim la sentència d'improcedència contra l'Institut Balear de la Joventut, que afecta a treballadores que provenen de Turisme Jove; tenim sentències de nul·litat a Espais de Natura, IBANAT, de gent a qui li faltaven pocs mesos per jubilar-se, i per tant duu molts anys de feina (28-30 anys), a qui el Govern acaba pagant la màxima indemnització (al voltant de 60.000 euros)... Segons Martí, “si el Govern recorre aquestes sentències, contra les recomanacions de l'Advocacia, és només per motius polítics, electoralistes, sense tenir en compte les repercussions” (incrementa el salari de tramitació en les sentències de nul·litat, que poden arribar a ser de 3-4 anys, o el que és tenim persones, com va passar a l'IDI, que se les ha dit que es quedin a casa i cobren).

 

El diputat del Grup MÉS insisteix que la gestió d’aquests acomiadaments irregulars demostra la “nefasta gestió del PP, la manca de transparència, l’actuació ineficient i arbitrària”. I recorda el cas dels 30 treballadors d'IBANAT i Espais de Natura acomiadats per després contractar a dos alts càrrecs, o el fet de tenir un director de Muntatge de Fires, sense muntadors, i fent una fira a l'any (ara tres), o el cas dels correus electrònics entre alts càrrecs de l'IDI que confeccionen “pedigrís polítics” per a depurar i acomiadar treballadors suposadament desafectes. “La llista de despropòsits és interminable, i sembla que ningú no assumeixi responsabilitats polítiques”, conclou.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: