"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/10/2014

IB3 és víctima del partidisme del PP

A la comissió de control de l'ens, el Grup MÉS qüestiona el nomenament del cap d'informatius de la televisió i el director de la ràdio públiques, mentre Veramendi (PP) censura un vídeo amb el “currículum” de De la FuenteAquest dijous s'ha celebrat la comissió de control d'IB3 o, com el diputat del Grup MÉS David Abril ha denunciat, “de presumpte control, perquè som al mes d’octubre i és la quarta que se celebra”. A la mateixa ha comparegut el nou director de l'ens, el Sr. Josep Codony, per donar compte del nomenament per part del seu antecessor, José Manuel Ruiz, del Sr. Castro i el Sr. De la Fuente com a director d'informatius de la televisió i director de la ràdio, respectivament.

 

 

Sobre De la Fuente, Abril ha lamentat que el president de la comissió, el Sr. Veramendi (PP) negàs la possibilitat de poder fer servir un vídeo “il·lustratiu del currículum del Sr. Eduardo De la Fuente”, per poder interpel·lar Codony sobre la idoneïtat d’aquesta persona per dirigir un mitjà de comunicació públic. “Deu ser dur tenir a càrrec un equip de professionals de la comunicació per a un senyor que pensa que el periodisme és un niu de gentussa”, ha retret el diputat, qui ha assenyalat amb ironia (citant literalment els escrits de De la Fuente) que en tot cas l'opinió “d'un panca de l'extrema esquerra fill bastard de l'Estat del benestar com jo” no s'ha de prendre en consideració. Abril, a més a més, ha demanat al nou director si podia certificar la veracitat del currículum de De la Fuente, qui diu ser “HDN Journalist (periodismo)”, quan “desconeixem l'equivalència amb un grau universitari conegut”.

 

Pel que fa a Castro, Abril ha reiterat que es tracta “d'un premi a la línia dura informativa de la ràdio en relació a la televisió”, “equivalent al fet que TVE nomenàs en aquests moments Urdaci al capdavant dels serveis informatius: no és ni ètic ni estètic que qui ja va ser cap d'informatius de la IB3 de Matas, avui a la presó, i llavors amb la missió de fer veure que l'expresident era un crack, sigui ara justament el màxim responsable dels informatius de la televisió pública”.

 

Per acabar, el diputat del Grup MÉS ha exhibit diferents captures de pantalla que demostren clarament com IB3 ha començat a canviar la seva imatge corporativa a partir de la mimetització dels colors usats als informatius amb els colors oficials del Partit Popular: “Castro té la missió, a pocs mesos de les eleccions, de convertir el que ja era el braç mediàtic del PP en la seva eina electoral”. Davant això, el nou director general de l'ens s'ha limitat a dir que “el blau és un color que transmet seriositat” (...).

 

Abril ha sol·licitat que consti en acta la queixa del Grup MÉS pel que entenen que ha estat una vulneració del dret del diputat, i ha recordat als membres del PP presents (des dels diputats a tots els directius suposadament “professionals” de l’ens i al nou director) que és perillós reduir la democràcia i la pluralitat a una simple qüestió de procediment: “El dret de pernada a l'època feudal era legal, però... era legítim? Supòs que vostès no tenen una mentalitat feudal, i compartiran plenament aquesta reflexió en relació a IB3”, ha ironitzat Abril.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: