"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 07/04/2005

El PSM considera que el “conflicte del peix” ha demostrat la inoperància i la incapacitat del Govern de Jaume Matas

El PSM creu que el “conflicte del peix” que enfronta els col·lectius de pescadors i peixaters ha demostrat la inoperància i la incapacitat del Govern de Jaume Matas per a resoldre els problemes de les Illes Balears. Els nacionalistes consideren inadmissible que la consellera Moner hagi pogut manifestar que els problemes que enfronten pescadors i peixaters és una qüestió “purament econòmica” o que aquest conflicte “no és un problema directe del Govern”.

El PSM manifesta que la consellera d’Agricultura i Pesca no pot esperar a “ser requerida per les parts” per resoldre el conflicte. Segons els nacionalistes, la passivitat és una irresponsabilitat política envers un sector que ja suporta una situació crítica. El PSM opina que la consellera Moner, juntament amb la Conselleria de Comerç, té l’obligació i el deure de solucionar un greu conflicte que ja dura més de 15 dies.

Els nacionalistes creuen que, si el Govern de les Illes Balears hagués intervengut amb celeritat, s’hauria pogut aconseguir un acord a curt termini, que permetria continuar amb la subhasta electrònica amb normalitat i s’hagués pogut posar en marxa un pla de feina que asseguri la rendibilitat econòmica i, per tant, el futur del sector. En aquest sentit, els nacionalistes expliquen que, a l’anterior legislatura, el PSM (que gestionava les conselleries d’Agricultura i Pesca i la d’Economia, Comerç i Indústria) va demostrar saber cercar el consens i evitar conflictes entre les parts que podien arribar afectar molt greument el sector pesquer i perjudicar els consumidors.

El PSM consideren que, tant des de la Conselleria d’Agricultura i Pesca com des de Comerç i Industria, s’ha actuat amb molta deixadesa i han reiteradament al Govern que s’impliqui en un problema que afecta dos sectors econòmics de gran importĂ ncia estratègica. 

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: