"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 07/04/2005

El PSM vol que el Govern de Jaume Matas expliqui per qu猫 ha renunciat al programa Equal de la Uni贸 Europea

El PSM vol que el Govern de Jaume Matas expliqui per quin motiu ha renunciat a les ajudes per projectes Equal de la Uni贸 Europea. En aquest sentit, Joana Llu茂sa Mascar贸, diputada del PSM al Parlament de les Illes Balears, ha dirigit una bateria de preguntes a les Conselleries de Treball i Formaci贸, de Presid猫ncia i Esports, i la de Turisme per a qu猫 els seus m脿xims responsables informin de les raons per les quals han renunciat a les ajudes europees.

La diputada nacionalista considera impresentable que el Govern de Jaume Matas deixi perdre les ajudes del Fons Social Europeu per dur a terme els programes m茅s necessaris per a la societat. En aquest sentit, Joana Llu茂sa Mascar贸 recorda que els programes que han perdut les ajudes dels fons europeus tractaven aspectes tan importants com la formaci贸 professional, la conciliaci贸 de la vida familiar i laboral, la eradicaci贸 de la xenof貌bia i la desigualtat de g猫nere.

El PSM vol saber si la Conselleria de Treball i Formaci贸 t茅 pressupost propi per poder dur a terme els projectes pels quals no rebran subvencions dels fons europeus en no haver presentat a temps la documentaci贸 pel programa Equal. Els nacionalistes tamb茅 han demanat al Conseller de Treball que expliqui per quina ra贸 la Direcci贸 General de Formaci贸 ha renunciat a presentar projectes a la Unitat Administradora dels Fons Socials Europeus (UAFSE). Aix铆 mateix, Joana Llu茂sa Mascar贸 ha sol路licitat a la conselleria de Treball una c貌pia del contracte que mantenia amb l鈥檈mpresa BDF, empresa encarregada de tramitava els projectes i i de la qual la Conselleria es va desfer dos dies abans de qu猫 es compl铆s el termini de presentaci贸 de les ajudes.

El PSM tamb茅 ha sol路licitat a la Consellera de Presid猫ncia i Esports, Rosa Puig, si t茅 previst dur a terme programes propis o alguna convocat貌ria d鈥檃judes a entitats o institucions per poder realitzar els projectes que tenien previst executar amb les ajudes de la Uni贸 Europea. Mascar贸 vol que Rosa Puig expliqui per qu猫 l鈥橧nstitut de la Dona deixar脿 de rebre 3鈥93 milions d鈥檈uros per dur a terme iniciatives que havien de facilitar la conciliaci贸 de la vida familiar o combatre la desigualtat de g猫nere. 

En aquests mateixos termes, el grup parlamentari nacionalista s鈥檋a dirigit al conseller de Turisme per a que doni comptes de per qu猫 la seva conselleria ha renunciat a les ajudes i si tenen prevista alguna partida per dur a terme els projectes que no rebran fons europeus.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: