"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 06/10/2014

‘Gap year’: una ‘universitat de la vida’ per als joves illencs

El diputat del Grup MÉS Miquel Àngel Mas presenta una iniciativa per ajudar els preuniversitaris amb 300 euros perquè facin una estada d’un mínim de sis mesos a l’estranger, per fer feina o treballar amb una ONG i per aprendre idiomes



El Grup Parlamentari MÉS proposa incentivar l’anomenat “gap year”, la “universitat del món”, una tradició arrelada a altres països europeus i occidentals segons el qual els joves que han acabat els estudis secundaris, abans de començar a la universitat passen una estada d’entre sis mesos i un any a un país estranger (treballant o col·laborant amb una ONG...).

 

L’objectiu és obrir ments, augmentar la confiança personal i les experiències abans del començament de la universitat. El diputat Miquel Àngel Mas considera “positiu que els joves viatgin i que facin feina a l’exterior abans de començar els estudis universitaris, ja que els aporta una experiència vital i els permet conrear l’aprenentatge de llengües estrangeres. Els hi suposarà un enriquiment personal del qual, a la llarga, també se’n beneficiarà el país”.

 

La proposició no de llei del Grup MÉS recorda: “Actualment cada dia es posa més en valor el que s’ha denominat la formació no reglada. En aquest sentit les experiències vitals constitueixen un element fonamental”. La pràctica del “gap year” té els seus orígens al Regne Unit al 1960, i posteriorment es va escampar als EUA (1980), a Dinamarca, a Israel...

 

Mas explica: “Sobre aquesta idea proposam un programa pilot de cinc anys denominat ‘La universitat del món’ amb un pressupost limitat, amb la intenció i voluntat d’introduir el costum entre el jovent i una vegada ja assentat limitar o fins i tot suprimir la partida pressupostària”.

 

La proposta del Grup MÉS estableix: “El Govern de les Illes Balears abonarà fins a tres-cents euros als joves entre 18 i 22 anys que hagin de començar per primera vegada estudis universitaris i que acreditin que han estat fent feina en una empresa o una ONG un mínim de sis mesos, fora d’Espanya i en territoris que no tenguin ni el català ni el castellà com a idiomes oficials i/o propis”.

 

La iniciativa preveu que el Govern lliuri “un certificat acreditatiu d’aquesta circumstància per tal que pugui ser usat en el currículum del jove”, i que proposi a la Universitat de les Illes Balears “la signatura d’un conveni per tal que aquesta feina a l’exterior, sigui posada en valor”.





Documents

PNL del Grup MÉS per fomentar el 'gap year' entre els joves illencs (129 KB)



      

 

 




PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: