"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 07/04/2005

El PSM vol que el Consell celebri un Ple específic per elaborar la llista d’obres del nou conveni de carreteres

El PSM vol que el Consell de Mallorca celebri un Ple extraordinari per tal de debatre i intentar consensuar una proposta de cara a les negociacions del nou conveni de carreteres amb el Govern de Zapatero. Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, creu que, a l’hora de negociar amb el Govern espanyol, seria positiu que prèviament el Consell hagués debatut les propostes i que els representants del Consell poguessin negociar amb el màxim suport institucional possible.

Antoni Alorda troba oportú que, davant una nova negociació del conveni de carreteres, reobrir el debat sobre el model de carreteres que precisa Mallorca i recorda a Pascual que aquest tema no el pot decidir totsol ni en un Consell executiu que  només representa tres dels trenta tres consellers insulars.

El PSM considera que el no conveni hauria de servir per descartar la construcció de noves autopistes i aprofitar l’avinentesa per demanar al Govern de Zapatero que pagui un pla ambiciós de millora de la xarxa de carreteres de Mallorca i que inverteixi en transport públic. En aquest sentit, el nacionalistes creuen que descartar els projectes de les autopistes permetria dur a terme una munió de projectes arreu, inclosos desdoblaments i rondes on calgui, i un seguit d’intervencions alternatives a la segona via de cintura de Palma.

Els nacionalistes emplacen el Consell, el Govern i el Ministeri de Foment a signar amb urgència un nou conveni de carreteres beneficiós per Mallorca que canviï el model basat en la construcció d’autopistes. El PSM considera que, fins ara, la política de fets consumats que han practicat PP i UM ha estat prepotent i irresponsable i, per això, els demanen una rectificació.

Així mateix, els nacionalistes reiteren el dret dels mallorquins a una important inversió estatal en matèria ferroviària, en la proporció justa i que es compensi l’oblit històric de les necessitats de transport a Mallorca.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: