"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 07/04/2005

L’Entesa insta Santa Eulària a normalitzar la seua toponínima i a dur a terme millores en joventut i urbanisme

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE), a través de Joan Carles Clapés, regidor a l’Ajuntament de Santa Eulària insta aquest consistori a normalitzar diversos topònims del municipi davant l’Institut Nacional d’Estadística (INE). En aquest sentit, Clapés ha presentat una moció on es denuncia que, el 2004, en el nomenclàtor de l’INE encara apareixien els topònims de Santa Eulària dee Riu, Jesús i Santa Carles en llengua castellana, contravenint la Llei de Normalització Lingüística de les Illes Balears i la responsabilitat municipal en toponímia. La moció insta el Consistori a notificar a l’INE les versions toponímiques oficials.

Per altra banda, els nacionalistes insten l’Equip de Govern (PP) a paliar les mancances en equipaments que té el Centre d’Informació Juvenil de Santa Eulària, mancances que s’han agreujat des de l’obertura de la nova biblioteca. Clapés lamenta que els jóvens del municipi no puguin gaudir de diversos equipaments –com ordinadors, DVD, vídeos, etc.- que els serien molt útils en el seu temps lliure. Per tot això, en la moció es proposa a l’Ajuntament ampliar la dotació d’equipaments per a jóvens, tot aprofitant-se dels ajuds que atorga la Direcció General de Joventut del Govern de les Illes Balears

Finalment, Clapés ha presentat una tercera moció en el qual es reclama la millora de l’accés a les instal·lacions esportives de Can Frígoles (Santa Eulària). L’Entesa (ENE) denuncia que els accessos a aquest barri, on properament s’hi obrirà un nou col·legi, no són segurs i que són incapaços de conjugar el trànsit rodat amb els vianants i bicicletes. La perillositat ve donada, a més, perquè moltes criatures es veuen "convidades" a invair la calçada, amb el risc que això comporta. La moció insta el Ple per a què els Serveis Tècnics Municipals redactin una proposta de nous accessos que conjuguin trànsit rodat, vianants, bicicletes i que causi els menors impactes possibles ambientals i als propietaris dels terrenys colindants. El darrer que es demana és l’execució del mencionat projecte de forma urgent.

Joan Carles Clapés destaca el to constructiu de les tres mocions presentades i n’espera el vot afirmatiu dels grups popular i progressista. A més, el regidor nacionalista formularà diverses preguntes en el Ple per fiscalitzar la tasca de l’Equip de Govern.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: