"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 27/09/2014

MÉS continua el procés de creixement i obertura per recuperar el futur de Mallorca

Biel Barceló: “MÉS és el projecte més plural, és l’esquerra mallorquina” Més de 300 persones participen a l’Assemblea Oberta en què s’ha ratificat l’entrada del BLOC per Felanitx i s’ha iniciat el procés participatiu d’elaboració del programa electoralMÉS per Mallorca ha celebrat avui una Assemblea Oberta al CEIP Aina Moll de Palma. L’assemblea ha ratificat per assentiment l’entrada del BLOC per Felanitx, segona força política felanitxera i alternativa de govern al PP. També ha aprovat establir una col·laboració amb el partit Demos +. D’aquesta manera, la formació continua amb el procés de creixement i obertura a tota la ciutadania de Mallorca que vol el canvi polític.

 

A més, l’Assemblea ha iniciat el procés participatiu d’elaboració del programa electoral. Més de 300 persones, entre militants i simpatitzants, molts d’ells implicats en diferents moviments socials, han participat en els debats temàtics o sectorials (economia, educació, medi ambient, sanitat i serveis socials, participació). De cada àmbit s’han extret conclusions que serviran per iniciar una sèrie de debats i trobades més àmplies amb els agents socials representatius i amb totes les persones interessades en participar en el procés, per tal de recollir i millorar les propostes programàtiques. També s’habilitarà un apartat a la web per canalitzar i recollir les aportacions i les propostes que vulguin fer els ciutadans per via telemàtica.

 

En la seva intervenció, el coordinador general de MÉS per Mallorca, Biel Barceló ha destacat que “MÉS continua creixent i obrint-se a la ciutadania, és el projecte polític més plural de l’esquerra mallorquina; podem dir que és l’esquerra mallorquina”.

 

Barceló ha destacat que aquesta ha estat una “setmana important per diferents mobilitzacions socials”, ja que, a més de la dimissió del ministre Gallardon i la retirada de la modificació de la llei de l’avortament, els tribunals han suspès l’aplicació del TIL: “una gran notícia per la lluita de la comunitat educativa els darrers dos anys”. Sobre la destitució de “la pitjor consellera d’Educació que ha tingut aquest país”, el coordinador general de MÉS per Mallorca ha recordat que “el vertader responsable d’aquesta situació és el president Bauzá. Com que ell no dimitirà, l’hem de derrotar a les properes eleccions, no ha de seguir un dia més després de maig de 2015”.

 

Barceló: “Quins llocs de feina ens han de llevar, sr. Bauzá? Aquest Govern no ha fet res per crear feina estable, de qualitat i ben pagada”

 

Biel Barceló ha contestat l’argument del president Bauzá segons el qual sense el TIL vindrà gent de fora a llevar els llocs de feina als ciutadans de Balears. D’una banda, ha remarcat que “tots volem que els nostres infants sàpiguen anglès; i més llengües si pot ser”. I s’ha demanat “quins llocs de feina ens han de prendre? Treballs precaris i mal pagats? Aquest Govern no ha fet res per crear llocs de feina estables, de qualitat i ben pagats en aquest país”.

 

Barceló ha remarcat la proposta d’assolir tres grans pactes socials: per un nou model econòmic sostenible, per un model educatiu consensuat i de futur, i per la regeneració democràtica i la participació ciutadana. I ha afegit: “Volem sobirania fiscal, hem de tenir el control dels nostres ports i aeroports... Volem poder decidir sobre el nostre present i futur”.

 

Per la seva banda, la coportaveu, Fina Santiago, ha afirmat que “la gent de MÉS està preparada per liderar el canvi polític i per governar Mallorca”. I ha explicat: “tenim un projecte de país, i establirem uns compromisos i unes retxes vermelles molt clars per definir les línies programàtiques del futur Govern”.

 

Santiago també ha remarcat que les primàries obertes “reflectiran molt bé la pluralitat de MÉS per Mallorca, animam a tothom a participar-hi”. La formació impulsarà un procés de primàries obertes per elegir els candidats i candidates al Parlament i al Consell. Hi podran participar tots aquells ciutadans i ciutadanes que ho desitgin. Dia 15 octubre comença termini de presentació de candidatures i d’inscripció en el cens. La campanya serà de l’1 al 14 de novembre, i el cens es tancarà dia 6 de novembre. La jornada de votacions de les primàries serà dia 15 novembre.

Adjuntam una imatge de l'Assemblea Oberta, en el moment en què hi intervenen els coportaveus, Biel Barceló i Fina Santiago. També adjuntam un arxiu d'àudio amb la intervenció de Biel Barceló.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: