"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/09/2014

Picabaralles entre el PP i el PSOE frustren la comissió d’investigació de Son Espases

Fina Santiago: “per uns i per altres, avui la política és menys creïble”El Grup Parlamentari MÉS lamenta que les picabaralles entre el PP i el PSOE hagin frustrat la creació de la comissió d’investigació sobre la selecció dels terrenys i el procés d’adjudicació de les obres de l’hospital de Son Espases. El PP, que compta amb majoria absoluta al Parlament, ha rebutjat la proposta del Grup MÉS després que el PSOE hagués rebutjat la condició que hi posaven els conservadors per aprovar-la: que l’objecte d’investigació inclogués també l’ampliació del contracte feta durant el Govern de Pacte.

 

La portaveu adjunta del Grup MÉS, Fina Santiago, ha defensat la creació de la comissió d’investigació per esclarir políticament les irregularitats comeses pel Govern del PP durant la legislatura 2003-2007 (sota la presidència de Jaume Matas), després que hagués transcendit que l’exconsellera de Salut, Aina Castillo, hagi confessat que el president Matas la va obligar a manipular el contracte. La confessió s’ha produït en el marc de la investigació judicial sobre el cas de corrupció que afecta a l’adjudicació de les obres de Son Espases.

 

Santiago ha criticat la intenció del PP de desviar l’atenció sobre la gestió del projecte de Son Espases durant el Govern del PP (que és el període que està essent investigat per la fiscalia anticorrupció), i ha retret que no haguessin promogut cap investigació fins ara. Tot i així, la portaveu adjunta del Grup MÉS ha prioritzat el fet que es pogués crear la comissió d’investigació, i ha acceptat l’esmena in voce del PP amb la condició que la comissió fos pública, que seguís un ordre cronològic i que no es vetassin persones que figuren en el procés d’adjudicació de les obres de l’hospital. Tanmateix, per incloure l’esmena del PP a la proposta s’havia de comptar amb la unanimitat de tots els grups, i el PSOE l’ha rebutjada. Per això finalment el PP ha votat en contra de la proposta.

 

Fina Santiago ha criticat que les picabaralles entre PP i PSOE hagin impedit aprovar la creació de la comissió d’investigació: “per uns i per altres, avui la política és menys creïble”.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: