"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 29/03/2005

El PSM reclama la convocatòria urgent del Patronat de la Casa Museu Llorenç Villalonga

La decisió de Dolça Mulet de no renovar el contracte de la directora gerent de la casa museu Llorenç Villalonga de Binissalem degut a la “pèrdua de confiança ” és una baula més de la llarga cadena de despropòsits de la Consellera de Cultura.

Aquesta decisiĂł, presa Ăşnica i exclusivament per la Consellera de Cultura  i comunicada als membres del patronat en una reuniĂł informativa que tinguĂ© lloc la setmana passada, deixa en una situaciĂł molt delicada la casa museu i que pot tenir repercussions serioses de cara a la mĂ©s imminent programaciĂł d’activitats i tambĂ© en una trajectòria a mĂ©s llarg termini.

Els nacionalistes recorden que la casa museu es regeix per uns estatuts i que el patronat tĂ© l’atribuciĂł  d’aprovar i modificar la plantilla de personal (Art.15.g) i que els acords s’han d’adoptar per majoria simple de vots, i decidirĂ  els empats el vot de qualitat del president/a (art.17).

A parer de Bàrbara Bujosa, membre del Patronat de la casa museu: “no s’entén alabar la feina de la directora per un costat i per l’altra retirar-li la confiança; la Sra. Mulet no ha sabut acceptar les crítiques de la directora referents a la ingerència del seu departament en les tasques normals de la Casa Museu i per això ha decidit no renovar-li el contracte, usurpant les funcions del patronat . La Casa Museu havia estat un exemple de coherència i independència, malmesa quan Mulet intenta una política cultural intervencionista. La Casa Museu Llorenç Villalonga era el model a seguir, a parer del PSM, en la creació de la futura xarxa de cases museu de Mallorca i que hauria quedat conformada amb les cases museu de Blai Bonet, del Pare Ginard i d’altres com ara la de Robert Graves o Coll Bardolet (encara que diguin propietat del Govern). D’aquesta manera s’optimitzarien molts de recursos i s’afavoriria la itinerància de moltes activitats. Des del PSM, esperam que la persona que assumeixi la responsabilitat de dirigir la Casa Museu Llorenç Villalonga, ho faci amb un currículum acreditat i no sota criteris partidistes i clientelars”.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: