"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 29/03/2005

El PSM vol que se reobri al pĂşblic el camĂ­ al Cap de Cala Figuera (CalviĂ )

El PSM demana a l’ajuntament de Calvià que reobri al públic el camí al cap de Cala Figuera per poder accedir a la torre de defensa i al far de la Cala, un camí que en aquests moments es troba tancat i amb l’advertència de perill per pràctiques de tir.

El PSM afirma que el camí d’accés a les torres de defensa són públics i que, tot i que la torre va ser desafectada i passà a propietat privada, no consta que també es féu amb el camí que, per tant, encara seria públic. Demanen que l’ajuntament confirmi aquestes dades, recuperi d’ofici el camí i procedeixi a eliminar les traves per al seu accés públic, i, si és el cas, que adopti les mesures escaients per facilitar i regular un ús públic adequat.

En qualsevol cas, a parer del PSM, en tractant-se d’un mirador impressionant, s’ha de fer el que calgui per recuperar-lo com a atractiu turístic i de passeig per a la ciutadania. Per això, proposen que fins i tot si es dubtés del caràcter públic del camí, hi ha motiu suficient perquè l’ajuntament emprengui les actuacions per garantir el dret de pas públic, compensant, si s’escau, als propietaris.

La torre de defensa de Cala Figuera és una de les construïdes a l’illa en el segle XVI i, tot i que té la consideració de bé d’interès cultural, es troba actualment en un estat de conservació deplorable. Segons el PSM, durant l’anterior legislatura el Consell va fer passes per procedir a la seva restauració però no hi va haver entesa amb la propietat, ara consideren que ha arribat un punt en què és imprescindible actuar d’ofici per salvar-la. Així mateix, consideren que l’ajuntament de Calvià s’hauria de posar al capdavant de recuperar la torre apostant pels atractius patrimonials i paisatgístics que té el municipi, tant per als residents com per als visitants.

Per altra part, el camí accedeix al Far de Cala Figuera, projectat per Emili Pou i acabat l’any 1860.

 

 

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: