"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 27/08/2014

MÉS denuncia la privatització del servei d’eliminació d’herbes d’EMAYA

La regidora Neus Truyol alerta que ja fa tres setmanes que una empresa externa realitza la feina d’una brigada que abans era pròpia. “Què ha passat amb la Brigada Herbicida? Els treballadors han estat acomiadats o recol·locats?” El grup MÉS es fa ressò de nombroses queixes ciutadanes sobre l’estat de les voreres i carrers plens de “petits horts urbans”El grup municipal MÉS demana informació al president d’EMAYA Andreu Garau sobre la privatització d’un servei que fins fa tres setmanes el realitzaven els propis treballadors de l’empresa pública. Es tracta del servei d’eliminació d’herbes i vegetació a la via i els espais públics de Ciutat, i que fins fa poc duia a terme una brigada anomenada Herbicida. Ara EMAYA ha adjudicat aquest servei a una empresa externa a través d’un contracte d’un any de duració per valor de 48.200 euros.

 

La regidora Neus Truyol titlla de mentider al president d’EMAYA qui ha insistit molts cops en què EMAYA no privatitzava cap servei. “Però aquest no és el primer cop. El servei de neteja dels embornals ja va ser externalitzat i ara el de la mala herba. Quin serà el següent?”, es demana la regidora del grup MÉS.

 

Truyol reclama també informació sobre el personal propi d’EMAYA que abans realitzava aquesta feina. “Què ha passat amb la brigada? Han recol·locat els treballadors o els han acomiadat?”. La regidora afirma que fa poc aquest grup d’operaris va haver de fer un curs per poder seguir fent aquesta feina. “Ara què faran aquests treballadors si s’ha privatitzat el servei?”

 

El grup MÉS denuncia que al tractar-se d’un servei extern, hi ha manca de coordinació i comunicació amb EMAYA. Per tant no hi ha contacte per saber quin són els llocs o les problemàtiques prioritàries.

 

“Petits horts urbans”


Al mateix temps que el grup MES denuncia aquesta gestió nefasta del servei públic de neteja, la regidora Truyol també posa en alerta l’estat de molts carrers i voreres de Palma que tenen “autèntics petits horts urbans”. És a dir que aquest servei que ara ha estat privatitzat ja està generant queixes i denúncies ciutadanes perquè “les males herbes creixen sense control arreu de Ciutat. I sobretot està passant en els barris més allunyats del centre”.

 

El grup MÉS denuncia, per tant i un cop més, que l’equip de govern del Partit Popular limita el seu radi d’importància a només alguns carrers cèntrics de Palma. “La resta de barris i pobles de Palma estan bruts i descuidats. Exigim una actuació urgent i eficaç que doni resposta a les nombroses queixes ciutadanes”, conclou la regidora Neus Truyol.

 

Us adjuntam les imatges denúncia de l’estat d’aquests carrers que els ciutadans ens han fet arribar, corresponents als carrers pròxims a S’Escorxador, carrer Costa Rica, Torrent, Equador, Andrea Doria i Poble Espanyol.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: