"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 25/08/2014

En Miquel J. Amengual fa efectiva la multa imposada per la Delegació del Govern

Es consuma la injustícia amb un ciutadà multat fonamentalment per motiu de la seva adscripció política
Avui dilluns el company Miquel Joan Amengual ha fet efectiu el pagament la multa que li va imposar la Delegació del Govern arran de la concentració del 22 de maig de 2012 quan Jose Ramon Bauzà va visitar la seu del PP de Pollença.

Recordem que fou una concentració de molts ciutadans pollencins de tota condició, no organitzada per cap entitat o col·lectiu en concret, sinó de manera espontània. La concentració responia al malestar ciutadà amb la política lingüística que llavors estava començant a posar en marxa el Govern Balear i la Llei de Símbols. En Miquel Amengual va protegir un al·lot menor d'edat que estava gravant imatges amb el seu mòbil i fou abordat per un Guàrdia Civil de paisà que formava part del sèquit de Bauzà. Quan en Miquel fou requerit per identificar-se amb el DNI no el va dur damunt (venia de practicar atletisme) però es va identificar dient el seu nom i número. Aquests fets bastaren per acusar-lo i imposar-li una multa de 3.000 euros.

A partir d'aquí es va fer una campanya de recollida de fons per ajudar-lo a pagar la multa i paral·lelament fer els recursos adients per anul·lar aquesta injustícia. Tot i els recursos de reposició davant la mateixa Delegació del Govern (dirigida per Teresa Palmer, del PP) com davant el Ministeri de l'Interior (dirigit pel ministre Jorge Fernandez Diaz, també del PP) la multa no s'ha anul·lat ni s'ha modificat en absolut, malgrat els vuit testimonis amb noms, llinatges i DNIs de pollencins presents al lloc del fets que contradeien les acusacions de l'acta policial.

Vista la negativa als recursos i vist que només queda la via judicial que suposaria, a banda de pagar la multa, haver d'afegir-hi les taxes judicials i els costos d'advocats, inassumibles per en Miquel, finalment en Miquel ha optat per pagar.

En Miquel Amengual vol agrair a totes les persones i entitats que l'han ajudat a recollir els 3.075 euros amb els que ha fet efectiva la multa, així com les mostres de suport que ha rebut durant aquests dos anys. El petit sobrant l'ingressarà en la Caixa de Resistència de l'Assemblea de Docents.

Francesca Crespí, mare del menor al que en Miquel va protegir aquell capvespre, ha volgut ser present per agrair a en Miquel la seva acció i lamentar que s'hagi fet servir a una bona persona com a cap de turc per espantar a tota la societat que discrepa de les maneres de fer de l'actual Govern Balear.

Així mateix també han acompanyat a en Miquel en Tomeu Cifre, regidor del PSM a l'Ajuntament de Pollença i na Joana Aina Campomar, membre de l'executiva del PSM.

Gabriel Barceló, secretari general del PSM ha manifestat que :Des del PSM de Pollença volem reiterar el nostre suport i posar en evidència la injustícia i persecució política que ha sofert en Miquel A. Amengual

{S'adjunta fotografia després de fer efectiu el pagament. De dreta a esquerra: Toni Marquet, militant del PSM de Pollença, Joana A. Campomar, membre de l'executiva del PSM, Miquel J. Amengula, multat per la Delegació del Govern, Tomeu Cifre, regidor del  PSM a l'Ajuntament de Pollença i Francesca Crespí, mare del menor al que en Miquel protegí.}


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: