"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 22/08/2014

“L’Ordenança In-Cívica és ideològica, recaptatòria i abusiva”

Antoni Verger, portaveu de MÉS per Palma, afirma que ni el botellot ni la prostitució s’han reduït ni la convivència a la Platja de Palma ha millorat “El PP actua com el sheriff de la Ciutat aplicat la seva reduccionista moral conservadora i controladora. Volem mesures positives per a la convivència. Els delictes ja estan tipificats i recollits per altres normes i lleis”El balanç presentat per l’equip de govern de Cort en relació a l’aplicació de l’Ordenança In-Cívica deixa un escenari de sancions però inútil per acabar amb les pràctiques que persegueix. “El botellot, la prostitució o el trile no s’han acabat perquè les mesures de control no són les adients, ja existeixen altres normes i lleis per combatre aquestes pràctiques incíviques”.

 

El portaveu ecosobiranista Antoni Verger i la regidora Neus Truyol recorden que l’ambigüitat del text i per tant la gran arbitrarietat que es produeix en la seva aplicació. Un fet que ja ha denunciat el grup municipal i que va posar en manifest un dels informes jurídics de la pròpia norma. “L’ambigüitat generarà arbitrarietat i abús en l’aplicació d’una norma ja de per sí ideològica conservadora amb una finalitat recaptatòria. Un autèntic atac als drets i llibertats dels ciutadans i ciutadanes de Palma”.

 

Verger afegeix que “a la Platja de Palma la convivència no ha millorat, seguim necessitant una major presència policial i una aposta radical per un canvi de model turístic”. El balanç de les sancions es concentra de moment a la Platja de Palma, però a partir del mes de setembre l’aplicació de la norma serà total i global per a tota la Ciutat. I per tant començarem a tenir més exemples d’abús i arbitrarietat.

 

Decrets d’ordres d’allunyament


L’aprovació d’ordres d’allunyament via decrets de batlia és un abús i un despropòsit. El fet que Cort actuï per damunt de la justícia suposa una greu irresponsabilitat. Es tracta de delictes ja contemplats al Codi Penal i el que ha de fer la regidoria de Seguretat Ciutadana és trametre tota la informació sobre l’activitat dels trilers a instàncies judicials.

 

“Aquest és un exemple clar de l’arbitrarietat i la inseguretat que genera l’ordenança Cívica. I si això ho apliquen contra els músics o artistes de carrer? El PP es creu que pot actuar per damunt de les lleis i restringir els drets i les llibertats dels ciutadans simplement perquè no s’adeqüen als seus esquemes puritans de civisme”, afirma la regidora.

 

El botellot no ha desaparegut


Neus Truyol assegura que les paraules del regidor de Turisme Álvaro Gijón en relació al botellot, afirmant que “s’ha vist reduït a la mínima expressió” és una mentida i un insult per als veïns i veïnes de la Platja de Palma. “El problema existeix i no s’ha reduït absolutament en cap aspecte. El turisme de borratxera segueix generant molèsties als veïnats cada nit. Gijón viu una realitat paral·lela”.

 

La prostitució no s’ha reduït, s’ha traslladat


 

“Posar en valor que la prostitució s’ha reduït a la Platja de Palma és una fal·làcia ja que en cap cas vol dir que les dones ha deixat d’exercir la prostitució, en qualsevol cas s’hauran traslladat a una altra zona”. En aquest sentit la regidora Neus Truyol sempre ha defensat que el civisme i convivència es fomenten amb polítiques socials, participatives i democràtiques, i no amagant aquelles realitats que li són incòmodes al PP.

 

“Volem mesures que siguin efectives per acabar amb el tràfic de persones i reduir el nombre de dones que treballen en la prostitució forçosament”.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: