"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/08/2014

La FAVV presenta un contenciós administratiu davant el TSJIB contra l'ordenança cívica

El document també reb el suport d'altres 16 entitats que creuen que es vulnera de forma clara molts drets de la ciutadaniaAvui matí el president de la Federació d'Associacions Veïnals de Palma, Joan Fortesa ha presentat el contenciós administratiu que han registrat al Tribunal de Justícia de les Illes per tal de tombar l'ordenança cívica aprovada en solitari pel govern de Mateu Isern el passat mes d'abril. Des de la Federació ha remarcat que fins ara han fet servir tots els canals de participació ciutadana però denuncia que l'Ajuntament de Palma no els ha escoltat ni tengut en compte. En el seu moment van fer al·legacions a tots els articles i així com la petició per a la seva retirada total.

El contenciós ha rebut el suport d'altres setze entitats que també han vist com les seves queixes i recomanacions tampoc han estat escoltades i creuen que l'ordenança vulnera bona part dels drets de la ciutadania, les entitats són: GREC, Unitat Cívica per la República, Assemblea Republicana, Circ sense Fronteres, ProSocial, Padrines i Padrins flautes, Col·lectiu Artesanal de la Catedral, ATTAC Mallorca, PAH, Metges del món, Grup Blanquerna, CGT, CCOO, EU Palma, MÉS per Palma i la CONGIB.

L'ordenança obeeix a una estratègia molt ben dissenyada pel Partit Popular, primer amb una nova llei de seguretat ciutadana on el model de Policia canvia per una altra més agressiva i donen una cobertura legal a les accions que aquests dugin a termes i des de Cort eliminen els agents de barri i aprovant la present ordenança cívica.

Una ordenança que segons Joan Fortesa ja s'aplica a la Platja de Palma amb uns resultats incerts i contradictoris, que durant un mes havia de posar-se a prova a la barriada de Son Dameto i que no s'ha acabat de dur a terme i que a partir del setembre, segons el previst, s'hauria d'aplicar a la resta del municipi.

El sol fet de presentar aquest recurs, permetrà a la Federació i als seus advocats obtenir tots els informes que han acompanyat a l'aprovació de l'ordenança tant els jurídics, els dels tècnics i els de la Policia Local. Volen saber si els polítics els han tengut en compte o si se'ls han passat per damunt.

Es tracta d'una ordenança purament recaptatòria, ja que indica una sanció pecuniària devora de cada article.

"Esperam que quan hi hagi un canvi polític a Cort aquesta sigui retirada" ha conclòs Fortesa.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: