"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 13/08/2014

M脡S denuncia la manca de coordinaci贸 entre Consell i Govern en la gesti贸 de la RMI

La formaci贸 M脡S per Mallorca denuncia que els usuaris de la Renda M铆nima d鈥橧nserci贸 no veuen garantides les seves despeses farmac猫utiques per la falta de coordinaci贸 entre ambdues administracions.MÉS per Mallorca ha denunciat avui que els perceptors de la Renda Mínima d’Inserció estan perjudicats a causa de la mala coordinació entre el Consell i el Govern. Segons MÉS, des del Consell no es notifica adequadament a l’Ib-Salut qui són els perceptors d’aquesta ajuda i aquest, quan hi ha un conflicte concret amb un perceptor, ho deriva al centre de salut, que no pot fer res per resoldre el problema.

 

Des de MÉS per Mallorca manifesten que el que hauria de fer l’Ib-Salut és tenir una actitud més activa i sol·licitar al Consell el llistat de perceptors per garantir-los un dret bàsic. En aquest sentit, MÉS assegura que la Conselleria de Família i Serveis Socials s’hauria d’implicar més en la resolució d’aquest conflicte ja que és l’administració responsable de garantir el drets dels perceptors de la renda bàsica, gestionada pels consells però finançada i regulada pel Govern.

 

Segons la formació MÉS per Mallorca, el resultat d’aquest conflicte és que els ciutadans que tenen dret a una gratuïtat de la prestació farmacèutica no poden  exercir el seu dret per culpa d’una mala coordinació entre el Consell i el Govern, dues administracions governades pel PP.

 

MÉS per Mallorca recorda que el RDL 16/2013, al seu capítol IV de “Medidas sobre prestación farmaceuticas, art 4 Modificación de la Ley 29/2006 de 26 de julio de garantías y uso racional de los medicamentos y los productos sanitarios”, al punt 13, article  94 bis 8b, diu que, entre altres, estan exemptes de l’aportació farmacèutica les persones perceptores de rendes d’integració social. Segons el Ministeri de Sanitat, Serveis social i Igualtat es poden entendre per rendes d’integració social les que concedeixin els sistemes públics de protecció social de caràcter estatal o autonòmic, entre d’elles les rendes mínimes d’inserció social.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: