"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/08/2014

“L’ampliació del Club de Mar és un projecte purament especulatiu”

El diputat del grup MÉS, David Abril, considera que non fan falta més “bolets” als ports de les illes, sinó una política de ports coherent i al servei de la ciutadaniaMÉS considera que el projecte d’ampliació del Club de Mar, al Passeig Marítim, és “un altre projecte especulatiu, com ho és ampliar el club marítim del Molinar, i la demostració que el PP no té una política portuària, ni aquí ni a Madrid”, segons afirma el diputat David Abril.

 

“Si amb els ports autonòmics ja hem viscut aquests mesos l’esperpent de la frustrada privatització de les instal·lacions portuàries, amb els Ports de l’Estat ara toca posar damunt la taula projectes especulatius a costa de l’ampliació sobredimensionada dels molls, i sobretot d’un canvi de model, de ports mediterranis cap a ports model Miami Beach”.

 

Abril denuncia que “no és coherent plantejar un bolet al Molinar i un altre bolet al Club de Mar, sense coherència entre els projectes que es posen damunt la taula: aquí és quan es nota que no hi ha una política portuària per part del PP, més enllà de donar facilitats a grans inversions privades, i veure els ports exclusivament com a màquines de fer doblers”.

 

“El fet que l’ampliació del Club de Mar plantegi que no creixerà en nombre d’amarraments però sí en mida, perquè hi puguin atracar vaixells de major eslora indica clarament que es pensa en grans iots, en detriment de les petites embarcacions tradicionals”, ha remarcat el diputat del grup MÉS. Abril es mostra preocupat també perquè “gràcies al Decret-Llei aprovat fa unes setmanes pel govern central, les concessions portuàries poden ser de fins a cinquanta anys, i això podria blindar l’operació”.

 

“Podem estar d’acord en que el Club de Mar i el Port de Palma s’han d’obrir a la ciutat, però no en fer-ho en contra del que pensin els usuaris de les instal·lacions i la ciutadania”. MÉS considera que s’ha d’exigir “participació ciutadana i consens a l’hora de plantejar qualsevol d’aquests projectes d’ampliació o modificació, ja que transcendeixen la vida de la ciutat i del conjunt de l’illa”.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: