"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 23/03/2005

El PSM vol modificacions en la regulació del sòl industrial que fa el Pla Territorial

El grup de consellers del PSM en el Consell de Mallorca demanarà a Bartomeu Vicens si té intenció de modificar la regulació del sòl industrial que fa el Pla Territorial després que PIMEM hagi decidit impugnar davant els tribunals aquest apartat.

El PSM considera necessària una rectificació i comparteix amb PIMEM que la nova regulació afavoreix l’especulació desaforada en sòl industrial en benefici d’uns pocs. El PSM considera que el Pla Territorial desaprofita l’ocasió de regular de manera intel·ligent les necessitats de sòl industrial a Mallorca, compaginant els interessos medioambientals i paisatgístics, amb la necessitat de sòl a preus raonables per aquests usos.

El PSM considera que s’ha de preveure el sòl industrial suficient, adoptant mesures per treure el màxim profit del que ja existeix, i s’han de preveure les mesures adequades per garantir uns preus adequats i el trasllat efectiu de les indústries molestes que es trobin en el casc urbà o les que s’han instal·lat, inadequadament, en sòl rústic. Així mateix el Pla hauria d’establir quines indústries, sobretot entre les existents, han d’estar en polígons especials o fins i tot isolades. En aquest sentit, els nacionalistes consideren que PP i UM posen moltes traves a indústries existents, que al seu parer ja tenen prou problemes, i posen l’exemple de les teuleres.

Per altra banda, consideren que hi ha llocs on resulta del tot inadequat establir polígons com ara a l’entorn d’espais protegits com succeeix amb el nou polígon d’Alcúdia, aferrat al parc natural de S’Albufera, o municipis que no necessiten macropolígons com és el cas de Binissalem, on la superfície del polígon previst supera amb escreix el 20% del sòl edificable del municipi.

En definitiva, el PSM proposa repensar globalment la qĂĽestiĂł i fer-ho escoltant empresaris i treballadors procurant no perjudicar el teixit productiu del paĂ­s.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: