"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/03/2005

El PSM vol que s’aprofiti la nova negociació del conveni de carreteres per descartar les autopistes

El PSM vol que la nova negociació del conveni de carreteres serveixi per descartar la construcció de noves autopistes i recollir així el clam dels milers i milers de ciutadans de Mallorca que es manifestaren en aquest sentit en la convocatòria del GOB i de les plataformes ciutadanes sota el lema “Qui estima Mallorca, no la destrueix”. Els nacionalistes troben oportú reobrir aquest debat després que aquest matí el president del Govern de les Illes Balears, Jaume Matas, i la vicepresidenta del Govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, hagin acordat obrir una negociació sobre la nova oferta de conveni de carreteres.

El PSM demanarà en el Consell de Mallorca la revisió del Pla Director de Carreteres de Mallorca a fi d’eliminar les autopistes, però també que insti al Govern a aprofitar l’avinentesa de les noves negociacions per exigir al Govern de Zapatero que pagui un pla ambiciós de millora de la xarxa de carreteres de Mallorca i que inverteixi en transport públic. En aquest sentit, el PSM creu que descartar els projectes de les autopistes permetria dur a terme una munió de projectes arreu, inclosos desdoblaments i rondes on calgui.

Així mateix, reiteren el dret dels mallorquins a una important inversió estatal en matèria ferroviària, en la proporció justa i que es compensi l’oblit històric de les necessitats de transport a Mallorca. En aquest sentit, s’alegren que ara el Govern de les Illes Balears reclami a Madrid allò que el PSM ja demandava al govern d’Aznar i volen que el Ple del Consell doni suport formal a aquesta reivindicació d’una forta inversió en transport ferroviari, que permeti augmentar freqüències i obrir noves línies fins a Alcúdia, Artà, Santanyí, la Universitat o S’Arenal. Com també garantir transport públic continu a partir d’aparcaments perifèrics.

  Els nacionalistes emplacen el Govern de les Illes Balears i el Ministeri de Foment a signar amb urgència un nou conveni de carreteres beneficiós per Mallorca que canviï el model basat en la construcció d’autopistes i que no supeditin l’interès general dels ciutadans de les Illes Balears a disputes partidistes entre PP i PSOE. El PSM considera que, fins ara, la política de fets consumats que han practicat PP i UM ha estat prepotent i irresponsable i, per això, els demanen una rectificació.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: