"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/07/2014

Neus Truyol: “El PP persegueix ara els artesans i venedors ambulants”

MÉS per Palma rebutja la improvisació, confusió i imposició de la regidora de Govern Interior Irene San Gil davant la nova instrucció que prohibeix l’activitat dels artesans a les zones turístiques de Ciutat. “Davant la incapacitat de proposar una regulació perquè les persones puguin intentar guanyar-se la vida, el PP tira pel dret i ho prohibeix”La regidora de MÉS per Palma Neus Truyol lamenta un cop més les maneres de fer d’una regidora que no és capaç de gestionar els conflictes aportant solucions dialogades i consensuades. Davant la demanda d’una regulació específica per part dels artesans i venedors ambulants des de fa mesos, “la regidoria de Govern Interior és incapaç de proposar solucions i aportar els canals de diàleg necessaris per arribar a una solució que satisfaci a totes les parts”.

 

El grup municipal MÉS encara no ha tingut accés a la instrucció per negativa de la regidora San Gil, qui ha assegurat a Neus Truyol que no existia.

 

Truyol afirma que la nova instrucció que afecta a l’activitat dels músics de carrer, els pintors, les estàtues humanes i la venda ambulant és “fruit de la improvisació pròpia de la manera de fer del PP en aquest ajuntament”. “L’ordenança in-cívica pateix del mateix mal. Un cop aprovada, la seva aplicació es va improvisant, per zones i assumptes a sancionar”. La regidora del grup MÉS ha demanat reiteradament el Pla d’aplicació de l’ordenança, “i encara l’esperam”. Per això en la comissió informativa d’aquesta setmana demanarà la informació en pregunta oral.

 

Improvisació = confusió = arbitrarietat


La regidora de Govern Interior ha estat incapaç de gestionar una demanda real ciutadana dels artesans i músics de carrer que demanen una regulació que els permeti dur a terme la seva activitat al carrer i poder guanyar-se la vida. “Amb un context de crisi social i precarietat laboral que s’està convertint en crònic, el PP encara vol perseguir a les víctimes d’aquest sistema per evitar que puguin tenir segones oportunitats. Cort ha de proporcionar suport i ajuda a totes les persones que volen guanyar-se la vida, tant als emprenedors que tenen capital per invertir com als qui no en tenen”.

 

La demanda dels artesans ambulants s’ha incrementat amb la crisi i fa més de dos anys que pateixen la persecució de la policia local i el govern del PP sense tenir cap solució damunt la taula. “Nosaltres sí ens hem reunit amb ells per escoltar les seves propostes. Volen una regulació i estan disposats a pagar una quota, un permís, el que sigui, per poder vendre al carrer durant la temporada d’estiu”.

 

Neus Truyol lamenta la deixadesa en intentar cercar solucions per part de la regidora San Gil. “De la deixadesa ha passat a la improvisació, a la confusió, i ara a la imposició. La seva gestió és un despropòsit absolut”.

 

20 policies dedicats a perseguir els artistes de carrer


MÉS per Palma considera exagerat i innecessari que Govern Interior destini fins a 20 policies locals a perseguir els artistes i músics de carrer. “És més greu i urgent perseguir als músics que destinar patrulles de reforç a la Platja de Palma”. La regidora Truyol recorda que aquesta zona turística de Ciutat, amb un nivell altíssim de conflictivitat i delictes tan sols té 8 policies de reforç enguany.

 

El PP confon partit amb govern


MÉS per Palma denuncia que el PP confon l’activitat del partit amb la del govern, i a l’inrevés. Des de fa mesos, moltes persones que vénen a Cort demanant informació per poder realitzar activitats al carrer es dirigeixen al departament de Govern Interior, però els funcionaris i funcionàries els redirigeixen a una persona que fa feina pel grup municipal del Partit Popular. “Totalment inacceptable i incomprensible perquè qui regula i ha de donar respostes és el govern i les persones que treballen a la regidoria”.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: