"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/07/2014

MÉS exigeix al Govern que demani disculpes per la nefasta gestió de la Llei de Dependència

Des del Grup MÉS asseguren que el Govern del PP mostra públicament el seu fracàs pel que fa a la gestió de la Llei de Dependència i anuncia noves places a menys d’un any de les eleccions autonòmiques i locals.La portaveu adjunta del Grup Parlamentari MÉS, Fina Santiago, ha criticat avui l’actitud electoralista del Govern Bauzá pel que fa a la creació de noves places de la Llei de Dependència, al mateix temps que ha lamentat la “nefasta gestió” que s’està duent a terme des de l’executiu autonòmic pel que fa a aquesta llei. Santiago ha assegurat que “el Govern del PP mostra públicament al seu fracàs en la gestió de la Llei de Dependència. Enlloc de presumir hauria de demanar  disculpes”.

 

Segons la informació estadística del Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència, a data 1 de juny de 2011  hi havia 10.186 beneficiaris amb prestació. Segons aquesta mateixa font, a data 1 de juliol de 2011, coincidint amb el primer mes del Govern Bauzá, el nombre de beneficiaris va baixar fins a 9.407 persones ja que no es varen substituir les baixes d’aquell mes.

 

Santiago ha criticat que “durant 3 anys de Govern del PP només s’hagin creat 1.342 noves places per a beneficiaris de la Llei de Dependència, quan durant l’anterior legislatura de govern progressista se’n crearen 10.186”.

 

Per altra banda, Santiago ha lamentat les explicacions donades per la consellera de Família i Serveis Socials, Sandra Fernández, la qual explicà que, a dia d’avui, hi ha un 45% de persones manco pendents de rebre la prestació, La portaveu adjunta del Grup MÉS critica que Fernández no expliqués que hi hagut una considerable davallada de sol·licituds i, per tant, una reducció de la demanda. Des del Grup MÉS asseguren que, si l’any 2011 es varen registrar 6.210 sol·licituds, el 2012 es va passar a 3.465, i el 2013 a 3.028, la reducció del nombre de sol·licituds ha estat del 48%.

 

Finalment Santiago ha criticat que la partida pressupostària que el Govern destina a prestacions socials hagi pujat només 1 milió en tres anys, situant-se en 41 milions. La diputada del Grup MÉS ha assegurat que durant l’any 2010 el pressupost d’ajudes econòmiques va ser de 40 milions d’euros, i el 2012 de 36 milions. Segons Santiago, “aquest fet demostra que, darrera les ajudes, el PP només hi veu rèdit electoral”.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: