"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/03/2005

El PSM vol que el Consell de Mallorca revisi el Pla de Carreteres per tal d’eliminar les autopistes

El PSM ha demanat al Consell de Mallorca que revisi el Pla Director de Carreteres a fi d’eliminar les autopistes. Els nacionalistes han fet aquesta petició després que el Govern de l’Estat hagin anunciat la rescissió del conveni de carreteres i la negociació d’un altre conveni amb el Govern de les Illes Balears

El PSM vol que el Consell de Mallorca aprofiti l’avinentesa de les noves negociacions per exigir al Govern de Zapatero que pagui la xarxa secundària de carreteres de Mallorca i que inverteixi en transport públic. En aquest sentit, Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, proposa actuacions com són el desdoblament de les carreteres entre Inca i Alcúdia, Palma i Manacor, s’Arenal i Llucmajor, Palmanova i Paguera o entre Palma i la UIB. El portaveu nacionalista també proposa altres actuacions en la millora de xarxa viària i també en la xarxa ferroviària, fent arribar el tren fins a Alcúdia i Artà i obrint una nova línia fins a Santanyí .

Per altra banda, els nacionalistes emplacen el Govern de les Illes Balears i el Ministeri de Foment a signar un nou conveni de carreteres que augmenti les inversions de l’Estat i a la vegada que permeti canviar el model basat en la construcció d’autopistes. El PSM considera que l’interès general dels ciutadans de les Illes Balears no pot quedar supeditat a les disputes partidistes de PP i PSOE.

El PSM considera que, fins ara, la política de fets consumats que han practicat PP i UM ha estat prepotent i irresponsable. En aquest sentit, els nacionalistes exigeixen a PP i UM una rectificació de la seva política de carreteres i que escoltin els milers i milers de ciutadans que demanen un model més racional i respectuós amb el medi ambient.

Pel que fa al PSOE, els nacionalistes lamenten que l’oposició del PSOE al model de transport insostenible del PP no hagi estat clara des del principi.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: