"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 21/03/2005

L’Entesa qualifica de mentidera i de molt pobra la defensa del PTI en el Ple del Consell que l’ha aprovat

L’Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE) es lamenta perquè aquest matí s’ha donat el vist-i-plau al Pla Territorial Insular d’Eivissa i Formentera (PTI) i creu que les argumentacions usades pel PP han sét molt pobres –algunes, mentides- i massa partidistes pel caràcter que se li volia donar al document.

En opinió dels nacionalistes, la pobresa de l’argumentari del PP s’ha vist en el moment en que Josep Torres, conseller d’Urbanisme, ha dit que "el valor del PTI és la propietat privada", cosa que revela la inexistència del concepte d’interès general per al PP.

Quant a les mentides, el PP ha manifestat que es preserven els primers 500 m de la costa, cosa que no és certa quan es pensa en els 44 plans parcials que deixen amb efecte, la majoria dels quals es troben a la costa, com és el cas de ses Variades (Sant Antoni). Per tant, tambés es menteix quan es diu que el Consell no classificarà sòl perquè una bona part d’aquests plans parcials havien passat, ja, a rústics. Pel que fa a la promoció que es fa de l’allotjament en sòl rústic, això sí significarà un increment de places turístiques, al contrari del que ha dit el conseller. Turísticament, també és una solemne mentida dir que Eivissa i Formentera seran més competents en matèria turística perquè les nostres primeres competidores, Mallorca i Menorca, seguiran comptant amb normes territorials proteccionistes, amb el valor afegit turístic que això significa. La inedificabilitat del 30% del territori també és mentida, perquè el 100% és edificable. Igualment, és mentida que s’hagin posat més restriccions als camps de golf i que s’endureixin les condicions per a nous hotels rurals.

Els nacionalistes lamenten l’insularisme barat i de fira que practica el PP perquè Eivissa és defensada al Parlament per a excepcions negatives territorialment, mai positives (com va ser el cas de la moratòria de camps de golf de la legislatura passada). L’Entesa (ENE) anuncia que les 10 lleis a modificar per a l’aprovació definitiva del PTI que s’hauran de tramitar al Parlament comptaran amb l’oposició del grup parlamentari PSM-Entesa Nacionalista, el qual instarà a tots els grups parlamentaris a que col·laborin en aturar aquest bunyol legislatiu i el PTI proposat perquè es retiri i se’n torni a redactar un de més proteccionista i participat.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: