"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/03/2005

El PSM demana al Consell de Mallorca que denegui el canvi urbanístic a Son Espases

El PSM proposarà en la sessió de la CIUM de demà que el Consell faci sabre inequívocament a l’ajuntament de Palma que no li aprovarà la proposta de modificació puntual del pla general d’ordenació del municipi relativa a la implantació a la finca “Son Espases”.

El representant del PSM-Entesa Nacionalista a la Comissió Insular d’Urbanisme de Mallorca, Antoni Alorda, pretén girar així la proposta d’informe favorable que pretenen aprovar PP i UM. En aquest sentit, mantenen que un nou hospital on hi ha l’actual Son Dureta és molt més adequat, més barat i més ràpid (d’entrada no caldrien modificacions urbanístiques).

El PSM lamenta que el Govern de les Illes Balears hagi decidit un canvi d’ubicació per a l’hospital, que suposarà un retard en la construcció del mateix, mentre que en el Consell, PP i UM s’han negat reiteradament a protegir urbanísticament l’entorn del Monestir de la Real, en especial mitjançant el Pla Territorial, tal i com ells havíem proposat tant amb al•legacions com amb una esmena específica que fou rebutjada. Però ara demanen que no se culmini la destrucció de la zona.

El PSM va més enllà i apunta sumats al segon cinturó i al nou hospital a Son Espases deixen clar quin és el futur urbanístic de la zona, que no és altra que la complerta urbanització tal com figurava en l’aprovació inicial del Pla Territorial. En aquest sentit, consideren que haver retirat la urbanització només haurà estat un aplaçament si tanmateix se construeix la zona. Un futur que al seu parer no desvirtui la declaració del Monestir com a BIC, que, al seu parer, només se fa servir com a rentada de cara.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: