"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 19/03/2005

L鈥橢ntesa demana al Consell que ajorni l鈥檃provaci贸 definitiva del PTI per manca de consens i de suport democr脿tic

L鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista (ENE) demana a l鈥橢quip de Govern del Consell d鈥橢ivissa i Formentera (PP) que ajorni el debat per a l鈥檃provaci贸 definitiva del Pla Territorial Insular d鈥橢ivissa i Formentera (PTI), previst per al proper dilluns, 21 de mar莽, per manca de consens social i pol铆tic, per manca de comportament democr脿tic i pel calat de les modificacions incloses a darrera hora.

Com s鈥檋a manifestat reiteradament, els nacionalistes no comparteixen els contenguts del PTI del PP per貌, a m茅s, constaten que els conservadors no compten amb el suficient consens social i pol铆tic per aprovar aquest document tant important per al present i futur territorial d鈥橢ivissa i Formentera (a tall d鈥檈xemple, recordar el posicionament en contra del Col路legi Oficial d鈥橝rquitectes). No s鈥檋a sabut consensuar res amb cap formaci贸 pol铆tica ni grup institucional i, per tant, el PP no ha fet ni una sola ren煤ncia al seu model territorial. A m茅s, es veu amb preocupaci贸 la celeritat amb la qual l鈥橢xecutiu insular vol aprovar el PTI, accelerada despr茅s de la ruptura de les "negociacions" amb el PSOE. Uns contactes irrespectuosos 鈥損er part del PP- cap a la resta de formacions pol铆tiques i que es veia d鈥檜na hora lluny que no eren m茅s que un exercici 鈥損er part de PP i PSOE- de cara a intentar guanyar-se una imatge conciliadora, sense intencions reals de fructificaci贸.

Respecte de les darreres modificacions previstes, l鈥橢ntesa (ENE) creu que 茅s al路lucinant que l鈥檃ny 2005 es pretengui donar veracitat a processos edificatoris anteriors al 1990. Vista la poca estima que els ajuntaments eivissencs (en mans del PP gaireb茅 sempre) tenen per la disciplina urban铆stica, la permisivitat del PTI permetr脿 la recuperaci贸 de multitud d鈥檈dificacions, perpetuant-se la degradaci贸 del s贸l r煤stic a Eivissa. A m茅s, aquesta q眉esti贸 demostra que el PP est脿 pres dels compromisos amb persones que no han volgut desesnvolupar a temps els seus interessos i dels compromisos amb especuladors per dur aquests nous habitatges al mercat tur铆stic i residencial.

Els nacionalistes entenen que el proc茅s d鈥檈laboraci贸 del PTI ha estat mancat d鈥檜n veritable proc茅s d鈥檌nformaci贸 i de participaci贸 ciutadana i que, com a m铆nim, el Consell hauria d鈥檌niciar una nova roda de contactes amb totes les formacions pol铆tiques 鈥搒ense exclusions-, col路legis oficials i grups interessats en el territori per cercar aquest consens.

Per altra banda, per a l鈥橢ntesa 茅s una "galtada democr脿tica" que el Consell hagi decidit no respondre les al路legacions fins a despr茅s de l鈥檃provaci贸 definitiva. Per tant, els nacionalistes exigeixen al PP que publiqui quines al路legacions ha estimat i quines no, i els seus motius.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: