"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 17/03/2005

El PSM vol aclarir les ajudes del Consell de Mallorca a l’associació Fora Vila i als seus dirigents afins a UM

El PSM vol aclarir les ajudes del Consell de Mallorca a l’associació Fora Vila i als seus dirigents afins a UM. En aquest sentit, els nacionalistes han demanat còpia dels estudis que el Consell ha encomanat al sr. Miguel Artigues Bonet, President de l’Associació “Fora Vila”, sobre “L’agricultura i el medi ambient” per un import de 7.664 euros, i al sr. Antonio Galmès Sureda, secretari de la dita associació, sobre “els desastres ecològics a l’agricultura”, per un import de 7.664 euros.

El grup de consellers del PSM també s’ha interessat pel currículum d’aquestes dues persones i en base a quins criteris han estat seleccionades per a realitzar els estudis, així com els motius dels temes escollits.

El PSM considera escandalós que el Consell de Mallorca prevegi destinar un mínim de 30.000 euros a subvencionar l’associació agrícola, ramadera i pesquera “Fora Vila” per a les seves despeses corrents, en comparació amb els 4.000 euros que se preveuen per a les dues associacions agràries de referència a Mallorca: Unió de Pagesos i ASAJA, o el nul suport a d’altres entitats agràries. En aquest sentit, el PSM també demanarà la justificació fil per randa d’aquests 30.000 euros.

Fora Vila va néixer l’any 2004 amb la participació de dirigents d’UM (com ara Isidre Cañellas, Josep Lliteres, Nicolau Tous o Bartomeu Frau) i ja abans del seu naixement tenia plenament garantida (i aparaulada) el finançament del seu funcionament per part del Consell de Mallorca. De fet, l’any 2004, les subvencions aportades a Fora Vila varen ser 16.617 per a les despeses corrents de funcionament (un concepte aquest, el del funcionament, que no solen subvencionar les administracions) i 2.648, 92 euros dins la convocatòria de subvencions oberta, en la qual se va puntuar Fora Vila com si tengués més solvència que la Unió de Pagesos o ASAJA. El PSM ha demanat la justificació de amb què s’han gastat aquestes quantitats.

El PSM demana a UM que deixi d’utilitzar el Consell com una repartidora clientelar i de crear societat civil fictícia i captiva, ben al contrari que actui amb criteris institucionals i doni suport a les entitats existents respectant-ne l’autonomia.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: