"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 18/03/2005

L鈥橢ntesa s鈥檕posa a l鈥檃provaci贸 definitiva del PTI perqu猫 agreuja els problemes territorials d鈥橢ivissa

L鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista (ENE) no comparteix els contenguts del Pla Territorial Insular d鈥橢ivissa i Formentera (PTI) que es vol dur a aprovaci贸 definitiva el proper dilluns, 21 de mar莽, i creu que encara agreujar脿 m茅s els desequilibris 鈥搈茅s que preocupants- d鈥橢ivissa. A m茅s, el document 茅s un bunyol per les modificacions legislatives que el PP vol portar al Parlament de les Illes Balears, modificacions que estan per veure que s鈥檃provin.

L鈥橢ntesa (ENE) contempla amb perplexitat c貌m 茅s possible empitjorar encara m茅s el PTI des de la seua aprovaci贸 inicial. Les darreres modificacions incloses per a l鈥檃provaci贸 definitiva fan m茅s dolent el PTI com seria el cas, per exemple, a les facilitats per construir camps de golf a finques amb cases construides.

M茅s enll脿 del criticable de la seua tramitaci贸, el PTI 茅s per als nacionalistes una consolidaci贸 d鈥檜n model territorial desequilibrat, insostenible i basat en l鈥檈speculaci贸 que encara far脿 d鈥橢ivissa una illa m茅s construida. Deixa com a urbans s貌ls que no ho s贸n com ses Variades (Sant Antoni), Cala Llenya, es Figueral, Es Canar, sa Roca Llisa (Santa Eul脿ria), All脿 Dins, na Xamena, Benirr脿s (Sant Joan), sa Caixota, es Cubells, cala Vedella, cala Tarida, sa punta Grossa (Sant Josep) i ses Feixes des prat de Vila (Eivissa), entre d鈥檃ltres terrenys.

A banda, els nacionalistes no poden compartir la previsi贸 de la construcci贸 de m茅s ports esportius i les grans facilitats a l鈥檋abilitaci贸 de camps de golf, ni les grans facultats que es pretenen transmetre a l鈥檈dificaci贸 d鈥檋abitatges en s貌l r煤stic. Tamb茅 茅s vista amb preocupaci贸 la propagaci贸 de l鈥檃llotjament tur铆stic que facilita el PTI, en s貌l r煤stic.

Per altra banda, per a l鈥橢ntesa (ENE) aquest no 茅s un document d鈥檕rdenaci贸 del territori sin贸 d鈥檜rbanisme i de perpetuaci贸 d鈥檜n model territorial preocupant. Molt铆ssimes q眉estions com les infrastuctures, els transports, les activitats industrials, l鈥檈nergia, la preservaci贸 del Patrimoni queden sense regular correctament i sense soluci贸 adequada.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: