"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/03/2005

L’Entesa es felicita per la sentència favorable al BIC de ses Feixes des prat de Vila i exhorta al respecte íntegre del seu àmbit

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) vol mostar la seua satisfacció per la sentència del Tribunal del Contenciós-Administratiu núm. 1, de Palma, que defensa la tramitació del BIC de ses Feixes per part del Consell d’Eivissa i Formentera i desestima el recurs presentat per la Junta de Compensació de la UA-12.

Per als nacionalistes és molt important aquesta sentència perquè clarifica la idoneïtat del procediment pel qual s’incoà el BIC de ses Feixes per part del Pacte Progressista en la legislatura passada i, de passada, dóna crèdit a la idea de la protecció de la zona humida. Una protecció que, cal recordar, en el seu moment fou recolzada per totes les formacions del Pacte, totes, encara que n’hi ha que donaren el seu sí (PSOE) per sortir-se’n del pas i d’altres que ho feren per convicció (EU i ERC) però que, ara, ja no donen suport al BIC com abans. També és important el sentit de la sentència perquè Eivissa està molt necessitada d’actuacions institucionals i de sentències judicials que ajudin a la preservació del seu Patrimoni cultural i natural. Finalment, des de l’Entesa (ENE) es valora també el suport personal que pot significar la sentència per a Fanny Tur, exconsellera de Patrimoni i de Medi Ambient, la qual va ser molt qüestionada per algunes de les seues actuacions en el seu moment pel PP i, ocasionalment, el PSOE.

Així les coses, des de l’Entesa (ENE) es vol fer arribar dos missatges al PP i al Pacte. Al PP se li exigeix que faci una defensa veritable de totes les actuacions proteccionistes del Consell i que aposti clarament pel respecte íntegre del BIC de ses Feixes, amb la delimitació total de l’àmbit territorial del 2003; a més, a Joan Marí Tur i a Pere Palau se’ls exigeix coherència i que es deixin de cinismes i de parlar respectuosament de l’aprovació del BIC quan, en el seu moment, feren tot el possible perquè no surtís endavant. Al Pacte se li demana que es deixi estar de mencionar retalls al BIC en el seu PGOU, que en defensi la seua integritat territorial i que la preservi, aturant qualsevol possibilitat edificatòria.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: