"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 17/03/2005

ENE dóna a Tarrés la millor idea per al futur del solar de la plaça de toros as prat de Vila

En relació a l’anunci efectuat pel batle d’Eivissa, Xico Tarrés (PSOE i Pacte), de la convocatòria d’un concurs d’idees sobre el projecte concret per a fer al solar de l’antiga plaça de toros una plaça amb escenari, l’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) insta l’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Eivissa a que hi apliqui la millor idea possible per as prat de Vila: dur-hi l’aprofitament urbanístic previst a ses Feixes.

Els nacionalistes consideren que és totalment superflu projectar una zona verda i una plaça pública amb escenari –de l’estil del Portal Nou- as prat de Vila per vàries raons. En primer lloc, perquè la modificació del PGOU ja preveu, molt a prop, el parc urbà de ses Feixes i, per tant, és innecessària l’existència d’una zona verda a escassos metres d’un parc urbà. Per altra banda, l’Entesa (ENE) considera que allò que més necessiten ses Feixes des prat de Vila és eliminar-hi qualsevol aprofitament urbanístic; en aquest sentit, la revisió del PGOU preveu edificacions en el si de ses Feixes que podrien ser portades al solar on s’hi està esbucant la plaça de toros i mercat.

Els nacionalistes consideren que Tarrés i el seu equip de Govern estan a temps de rectificar i de contribuir amb aquest gest a la veritable protecció d’aquest espai tan emblemàtic ecològica i patrimonialment. I estan a temps perquè el PGOU no està aprovat definitivament i perquè no hi ha acord amb els propietaris de les UA-8 i UA-12. Bastaria amb preveure –com diuen les al·legacions presentades pels nacionalistes al PGOU d’Eivissa- que l’actual UA-13 (on està el solar de la plaça de toros) s’incorporàs a la unitat d’actuació "Es Pratet" perquè fos possible traslladar els aprofitaments urbanístics de ses Feixes al solar de la plaça de toros.

ENE es congratula que es dugui a terme una actuació d’esponjament a l’illa d’Eivissa, actuació que l’Entesa comparteix plenament i que recolzà activament en l’època del Pacte 1999-2003 i fins que en formà part.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: