"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 31/05/2014

La Federació PSM-Entesa suma a Esquerra Republicana, que també s’incorpora a MÉS per Mallorca

El Consell de Direcció Política del PSM-Entesa aprova amb un 80.5% dels vots la incorporació d’Esquerra Republicana-Mallorca a la federació mallorquinista L'executiva d'Esquerra ja va aprovar aquesta setmana l'acord polític federatiu
El Consell de Direcció Política del PSM-Entesa, reunit avui a Algaida, ha aprovat el document que estableix l’entrada d’Esquerra Republicana-Mallorca a la Federació PSM-Entesa i que, per tant, permet també la incorporació al projecte de MÉS per Mallorca. L’acord ha estat aprovat amb un 80,5% de vots a favor. En el cas d'Esquerra Republicana, la decisió de la seva assemblea de novembre va ser ratificada per la unanimitat de la seva Executiva d'aquest passat dimecres.


Tal i com es va acordar el passat mes d’octubre, les dues formacions han treballat per assolir la confluència orgànica del mallorquinisme polític de signe progressista i sobiranista. I tot amb l’objectiu de fer avançar i créixer l’esquerra del país, per blindar una alternativa forta, coherent i amb projecte de futur que faci front a les polítiques del PP i al bipartidisme empobridor.


Aquest document inclou també el reconeixement mutu entre el PSM-Entesa i Esquerra com a referents del sobiranisme progressista als seus respectius territoris.


A nivell de Mallorca, amb la incorporació d’Esquerra, la Federació passarà a denominar-se PSM-Entesa-Esquerra Republicana. A més dels dos partits, hi formen part dues formacions locals: Assemblea per Sant Joan i Unió d’Independents d’Artà.


D’altra banda, el document aprovat avui pel PSM-Entesa preveu que Esquerra Republicana Mallorca formi part del projecte de MÉS per Mallorca en tant que membre de ple dret de la Federació. Amb tot, MÉS per Mallorca té previst donar compte d’aquesta incorporació a l’Assemblea que se celebrarà el dissabte 7 de juny, cita en la qual es debatrà i aprovarà el reglament de primàries de MÉS.


De la mateixa manera, l’executiva d’Esquerra Republicana Mallorca va aprovar el passat dimecres l’acord polític federatiu en els mateixos termes per unanimitat dels seus membres.


El secretari general del PSM-Entesa, Biel Barceló, ha destacat que aquest acord suposa sumar forces i voluntats per tal d’enfortir el projecte de MÉS per Mallorca, amb l’objectiu d’esdevenir la formació decisiva per fer fora José Ramón Bauzá del Consolat de Mar i per guanyar al bipartidisme PP-PSOE.


Segons el president d'Esquerra Republicana a Mallorca, Joan Lladó, “aquesta unió ha de ser l'eina per construir una democràcia real i per poder acabar exercint el dret a decidir a Mallorca”.


Documents

Proposta Federació PSM-Entesa i Esquerra (90 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: