"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/03/2005

El PSM denuncia que la nova Biblioteca Pública de Palma s’ha inaugurat en condicions inadequades

El PSM denuncia que la biblioteca pública de Can Salas, inaugurada aquest dissabte, ha obert les portes en unes condicions que no són les adequades. Els nacionalistes també critiquen l’incompliment del conveni signat entre el Govern de les Illes Balears i el Govern de l’Estat que fixava unes condicions mínimes per a aquest equipament cultural.

El PSM recorda que el 17 de juny de 1999 es va signar un conveni entre el Ministeri d’Educació i Cultura i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, llavors ambdues institucions en mans del Partit Popular, per la qual el Ministeri es comprometia a la construcció d’un nou edifici mentre la Conselleria havia d’incrementar, en 27 nous llocs de treball, el personal existent. Els nacionalistes posa de manifest que a hores d’ara la Conselleria d’Educació i Cultura només ha dotat al centre de 11 nous treballadors dels 27 compromesos, la qual cosa constitueix un flagrant incompliment dels seus compromisos.

Eduard Riudavets, diputat del PSM al Parlament de les Illes Balears, explica que “aquest incompliment té com a conseqüència que la Biblioteca Púbica de Palma no podrà oferir els serveis, ni realitzar les actuacions, que corresponen a una institució de les seves característiques”. En aquest sentit, els nacionalistes destaquen que l’horari esquifit amb el que s’obrirà la Biblioteca, dues tandes de tres hores el matí i 4 hores i mitja l’horabaixa, són totalment insuficients i perfilen un funcionament de mínims. Així mateix, el PSM creu que les tasques internes de catalogació, difusió, etc. es veuran greument afectades per la manca de personal.

El PSM considera que la importància de la Biblioteca, més de 250.000 volums, fa necessària una dotació suficient de personal qualificat i un horari que permeti als ciutadans de Mallorca, i visitants d’altres indrets, accedir-hi amb facilitat tal i com succeeix a les principals biblioteques d’arreu del món.

Els nacionalistes constaten altra vegada la incompetència de la gestió cultural que es porta a terme des de la Conselleria d’Educació i Cultura que, després de dos anys en mans del Partit Popular, ha estat incapaç de dotar de personal suficient a la Biblioteca incomplint els compromisos contrets. És també una mostra del menyspreu amb que es tracten els temes culturals el posar-la en marxa en un horari reduït que no pot satisfer les necessitats ciutadanes i que no potencia la seva importància de focus de difusió cultural.

Des del PSM s’exigeix el compliment immediat del conveni signat, amb la creació i dotació de les noves places compromeses, una obertura al públic de 9 a 21 hores sense interrupció i una planificació per convertir la Biblioteca Pública de Palma en un referent bibliogràfic i cultural.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: