"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/05/2014

MÉS per Mallorca: “els ciutadans que hem votat esquerres i volem un canvi som majoria”

Biel Barceló constata “l’enfonsament històric del bipartidisme”, i afirma que la majoria social progressista “és plural, no està hegemonitzada per ningú, vol transformacions profundes i suposa el compte enrere del Govern Bauzá”MÉS per Mallorca ha valorat avui els resultats de les eleccions europees celebrades ahir. El coordinador general de la coalició, Biel Barceló, ha constatat “l’enfonsament històric del bipartidisme” PP-PSOE, ha saludat la irrupció i el creixement de les forces de l’esquerra rupturista i de l’esquerra sobiranista, i ha afirmat que la majoria social i electoral progressista, plural, manifestada ahir a Balears suposa “el començament del compte enrere del Govern del PP de Bauzá”.

 

Barceló ha felicitat les forces d’esquerres que han incrementat el seu suport, i ha celebrat que les dues candidatures a les quals MÉS per Mallorca donava suport extern, l’Esquerra pel Dret de Dedidir (liderada per ERC) i Primavera Europea (Compromís-EQUO) hagin aconseguit els seus objectius: 2 i 1 eurodiputats, respectivament, que “vehicularan les nostres iniciatives al Parlament europeu”. A més, el global de forces d’esquerra ecologista i sobiranista que tenen com a referent el grup parlamentari Verds-ALE passa de 2 a 5 eurodiputats.

 

A més, ha saludat l’augment de la pluralitat política, amb el creixement del nombre d’eurodiputats al marge del bipartidisme PP-PSOE (de 7 a 20), i especialment la irrupció de Podemos, que demostra que “els ciutadans volen que les coses canviïn”. “L’enfonsament del bipartidisme”, segons Barceló, “és una clara crítica a les polítiques d’austericidi i contra les persones que han practicat PP i PSOE”.

 

A Balears el bipartidisme s’enfonsa, i el canvi ve per l’esquerra

 

Pel que fa als resultats a les Illes Balears, Barceló ha afirmat que la caiguda del bipartidisme és “històrica”: “a Balears mai havia passat que la suma de PP i PSOE no superassin el 50%”. I, segons el dirigent de MÉS per Mallorca, “això és significatiu que les coses estan canviant, i el canvi ve per l’esquerra ja que pugen les forces progressistes, d’esquerres, ecologistes”.

 

El coordinador general de la coalició valora especialment el fet que la suma dels vots a candidatures progressistes a Balears hagi superat el 50% de l’electorat: “els ciutadans que hem votat pel canvi hem estat majoria. Els ciutadans d’esquerres, sobiranistes, i ecologistes som majoria. Això és imparable, i tindrà conseqüències. Ahir va començar el compte enrere del Govern del PP, que ha estat tan negatiu per als ciutadans de Balears”. A més, Biel Barceló ha remarcat que aquesta majoria progressista “és plural, no està hegemonitzada per ningú i vol transformacions profundes”.

 

Perill d’un pacte PP-PSOE

 

Barceló també ha alertat del “perill” que es pugui produir un “acord tàcit o explícit entre PP i PSOE per continuar fent les mateixes polítiques. Els ciutadans hem de ser capaços d’evitar-ho”.

 

D’altra banda, des de MÉS per Mallorca manifesten la preocupació per l’auge de l’extrema dreta i de la dreta antieuropea a diferents estats de la Unió. Així mateix, Biel Barceló ha lamentat la baixa participació tant a Balears com al conjunt de l’Estat: “cal fer feina per millorar aquestes dades”.

 

Cal recordar que MÉS per Mallorca va decidir no presentar-se a les eleccions al Parlament europeu, i que demanava el vot per les candidatures de l’Esquerra pel Dret de Decidir (ERC) i per Primavera Europea (Compromís-EQUO).


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: