"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/05/2014

El PP rebutja al Parlament la proposta del Grup MÉS per abolir els alous

Miquel Àngel Mas lamenta que els conservadors perdin aquesta oportunitat per suprimir una “mòmia jurídica sense cap sentit social”La Comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament ha rebutjat avui, amb els vots del PP, la proposta del Grup Parlamentari MÉS per abolir els alous. Aquesta figura del dret civil propi, juntament amb el cens emfitèutic, perpetuen privilegis medievals en els processos de compravenda de béns immobles.

 

El diputat Miquel Àngel Mas, que ha defensat la iniciativa, ha lamentat que els conservadors hagin perdut aquesta oportunitat per suprimir una “mòmia jurídica sense cap sentit social”. Mas explica que l’alou és “un entrebanc jurídic que encareix l’adquisició de cases i dificulta l’accés a l’habitatge per part de joves que comencen un projecte de vida autònom”.

 

El diputat argumenta: “el dret ha de tenir un sentit en si mateix i una finalitat social i ètica, i no es pot deure a la pura arbitrarietat del passat. Avui en dia l’alou no respon a cap finalitat social, no és útil a la societat. Sols ho és a una molt petita minoria amb privilegis feudals heretats”.

 

Mas explica que la proposta del Grup MÉS “és per avançar”, i lamenta que el PP “hagi impedit aquest avanç social, i que amb la seva actitud es mantengui un cost que pot perjudicar joves que vulguin adquirir un habitatge”.


Documents

PNL del Grup MÉS per abolir els alous (158 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: