"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/05/2014

El Grup MÉS recorre el nomenament de polítics de PP i PSOE com a vocals de la Junta Electoral

Biel Barceló considera que és un “abús” i una qüestió de “vergonya política”: “no es pot ser jutge i part al mateix temps”El Grup Parlamentari MÉS ha presentat un recurs davant la Junta Electoral Provincial de les Illes Balears perquè els polítics en actiu del PP i del PSOE recentment nomenats com a vocals d’aquest organisme (el diputat Francisco Mercadal i la consellera insular Mercedes Garrido, respectivament) renunciïn a aquests càrrecs, tal i com ja va avançar dilluns.

 

El portaveu del Grup MÉS, Biel Barceló, afirma: “a més del que diu la llei, que assenyala les causes d’inelegibilitat i d’incompatibilitat, és un tema de vergonya política, que PP i PSOE nomenin polítics en actiu per ser vocals a la Junta Electoral, càrrecs que han d’ocupar juristes de reconegut prestigi. No es pot ser jutge i part, és clarament un abús. Són pràctiques polítiques que s’han d’acabar”.

 

Barceló ha apuntat que Mercadal “és membre de l’òrgan que ha de vetlar pel correcte desenvolupament dels processos electorals mentre es dedica a insultar a representants polítics d’altres partits a través de les xarxes socials”, la qual cosa “ens pareix poc adequat”.

 

Els vocals de les juntes electorals han de ser juristes “de reconegut prestigi” (art. 10 LOREG), i que els membres de les juntes electorals són “inelegibles” (art. 6 LOREG). La nostra llei electoral també diu que les causes d’inelegibilitat ho són també d’incompatibilitat. En un precedent similar a un vocal de Junta Electoral de Zona que era alhora regidor i diputat del Parlament de Catalunya se li va donar un termini 24 hores per decidir si volia ser membre de la junta electoral o si preferia mantenir els càrrecs de representació.

Documents

Recurs del Grup MÉS davant la Junta Electoral sobre el nomenament de polítics en actiu de PP i PSOE com a vocals (52 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: