"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 15/05/2014

Primavera Europea i Esquerra defensaran a Europa les propostes de MÉS per Mallorca

Les dues candidatures assumeixen el decàleg de propostes presentat avui per Biel Barceló i David Abril, que inclou una moratòria de les prospeccions d’hidrocarburs i el reconeixement de la insularitatLes dues candidatures a les quals dóna suport MÉS per Mallorca de cara a les properes eleccions europees, Primavera Europea (encapçalada per Compromís-Equo) i l’Esquerra pel Dret de Decidir (encapçalada per ERC), han assumit el decàleg de propostes de la coalició d’esquerra mallorquinista. Biel Barceló i David Abril han presentat en roda de premsa aquest decàleg, i han afirmat que els eurodiputats de les dues candidatures defensaran les propostes incloses en ell al Parlament europeu.

 

Biel Barceló afirma: “davant les propostes del bipartidisme PP-PSOE, que ha defensat el manteniment d’un statu quo neoliberal a Europa, presentam propostes per aconseguir una Europa dels ciutadans i dels pobles. S’han de posar damunt la taula alternatives a les polítiques actuals d’austericidi i de submissió als dictats de la Troika”. Barceló remarca que “tant Josep-Maria Terricabras (Esquerra) com Jordi Sebastià (Primavera Europea) han assumit les nostres propostes, i les defensaran al Parlament europeu des del grup parlamentari Verds-ALE”.

 

El decàleg de propostes de MÉS per Mallorca per a les eleccions europees inclou la defensa d’una moratòria de les prospeccions d’hidrocarburs, l’aposta per les renovables i el rebuig del fracking. També el reconeixement de la insularitat, la promoció de l’economia local i l’economia social i solidària, la modificació de la directiva de residus per tal d’impedir que el comerç de fems sigui un negoci en detriment dels interessos de la ciutadania, o el reconeixement de la llengua catalana a les institucions europees, entre d’altres.

 

Des de MÉS per Mallorca consideren que cal recuperar el projecte d’Europa com a referent dels drets socials i laborals i dels serveis públics de qualitat, i que és urgent la democratització del projecte europeu partint del dret de decidir de la ciutadania i dels pobles. La coalició, que no es presenta a les properes eleccions europees, dóna suport a les candidatures de Primavera Europea i l’Esquerra pel Dret de Decidir.

ť
Documents

Decàleg de propostes de MÉS per Mallorca per les eleccions al Parlament europeu (25 de maig de 2014) (696 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: