"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/05/2014

Noguera: “Benestar Social de Cort ha d’atacar la crisi i no limitar-se a contenir-ne les conseqüències”

MÉS per Palma presentarà una proposta en aquest plenari amb tres punts essencials: garantir la continuïtat del treballadors del Pla de Prestacions Bàsiques i del programa d’educadors de carrer, i impulsar un pla d’ocupació per col·lectius en risc d’exclusió “És urgent un canvi en la gestió de Serveis Socials: cal projectar esperances i segones oportunitats als usuaris” declara Antoni NogueraMÉS per Palma exigeix a l’equip de govern de Cort i especialment al batle Mateu Isern i la responsable del departament de Serveis Socials Aina Ferriol que duguin a terme un canvi en la gestió de Benestar Social.

El grup municipal MÉS per Palma denuncia que el PP de Cort vol dur a terme l’enèsima retallada a Serveis Socials. Aquest cop es tracta del programa d’educadors de carrer que literalment que finalitza el mes de juny. “Aquests professionals  fan una tasca comunitària basada en la prevenció i la intervenció socioeducativa, una feina clau per evitar o tractar de forma positiva els conflictes als barris amb els joves en risc d’exclusió i detectar les seves necessitats A més, millora la relació dels fills amb els seus pares i mares. Fa dos mesos, ja vàrem plantejar en el plenari la seva continuïtat, però el PP s’hi va negar”

Antoni Noguera insisteix en què “el model del Partit Popular només és assistencialista. Així es cronifica un model de pobresa sense tenir eines per revertir la situació. Si no hi ha segones oportunitats, cada vegada haurà més aturats de llarga durada sense possibilitat de sortir del pou”. En aquest sentit, cal recordar que el PP a principi de legislatura va acomiadar tots els orientadors laborals del centre municipal de Serveis Socials. Actualment, no hi ha eines ni programes, ni projectes que puguin donar segones oportunitats a molta gent en risc d'exclusió.

 

Per aquests motiusm, MÉS per Palma exigeix la rectificació immediata de l’equip de govern del PP. “Serveis Socials no pot limitar-se a contenir les conseqüències de la crisi, a defensar-se de la crisi, sinó que ha de proposar solucions efectives i reals per atacar-la”. Antoni Noguera proposa una actuació immediata i urgent principalment en tres línies que se debatrà en aquest plenari:

 

-         garantir la continuïtat dels educadors de carrer

-         garantir la continuïtat dels treballadors del Pla de Prestacions Bàsiques, que finalitza a finals d’any, perquè són un garant de cohesió social i per tant part vital de Serveis Socials.

-         Redirigir l’estratègia de Serveis Socials cap a un pla d’ocupació i coordinat amb PalmaActiva per tal de donar respostes i construir segones oportunitats facilitar a milers d’usuaris que pateixen el drama de l’atur, i les conseqüències que se’n deriven.

 

“Instam al batle Isern a iniciar línies de treball entre PalmaActiva i Serveis Socials per tal de donar solucions al drama més important que afecta als veïnats i veïnades de Palma que és l’atur”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: