"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/05/2014

Fina Santiago: “El Govern no té sentit de servei públic i s'està carregant a marxes forçades el prestigi i la qualitat de la sanitat pública”

Davant la denúncia de la contractació a l'Hospital d'Inca d'una metgessa que no té l'especialitat de Pediatria per a cobrir les guàrdies d'aquest servei, la diputada del grup MÉS insta a la conselleria de Salut a corregir-ho de forma immediata “Aquest govern sol atenen a raons econòmiques sense tenir en compte el cost humà i de qualitat en el servei públic que tots els ciutadans mereixen”Després de tenir coneixement de la contractació per part de l'Hospital d’Inca d’una metgessa que no té l’especialitat de Pediatria i que atén guàrdies de Pediatria, el grup parlamentari MES i els regidors d’Inca de MÉS, exigeixen al Conseller que presti atenció adequada i suficient davant els problemes del servei d’urgències d’Inca: persones esperant més de 30 hores a una llitera; infra dotació de sanitaris, metges i infermeres; Servei de Pediatria que denúncia la impossibilitat d’atendre adequadament els servei de guàrdia 24 hores...

 

La diputada Fina Santiago recorda que el mateix dia que el conseller en comissió parlamentària deia: “puc assegurar que l’assistència sanitària de l’Hospital d’Inca està assegurada en un nivell de qualitat, com els altres hospitals de la xarxa pública”, a l’Hospital d’Inca es contractava a una metgessa que no té l’especialitat de Pediatria per atendre les urgències d'aquest servei. “És aquest un nivell de qualitat adequat? Tenen els altres hospitals contractats metges no especialistes en pediatria per atendre les urgències de pediatria?”, es pregunta la diputada del grup MÉS. De fet la primera guàrdia que va fer la metgessa contractada va ser el dia 5 d’abril de les 5 a les 8 hores.

 

El grup MÉS considera que les explicacions que ha donat el gerent de l’Hospital d’Inca són impròpies d’una persona que gestiona un hospital, justificant que contracta un no especialista en Pediatria per donar cobertura a un Servei de Pediatria. “És una declaració pública que posa en evidència que no sap de la importància del servei que està gestionat. Ho faria amb una altra empresa, contractar a un no especialista per cobrir un servei especialitzat. Ho consentirà el conseller?”, afegeix Santiago.

 

La diputada denuncia que no ha fet el suficient per contractar un pediatra, “s’ha posat en contacte amb la Societat Española de Pediatria, com es feia habitualment? Ha posat un anunci en premsa, en el cas de que no hi hagi borsí?”.

 

MES valora que darrere aquesta maniobra hi ha la voluntat de fer desaparèixer el Servei de Pediatria de l’Hospital d’Inca com a propi i fer un servei centralitzat de Pediatria en desplaçaments dels pediatres des de l’Hospital de Son Espases. “Darrere no hi ha una mentalitat de servei públic, ni de qualitat de servei, sinó tan sols d’estalvi econòmic al cost humà i de qualitat que faci falta, inclús passant pel progressiu desprestigi de la sanitat pública”, alerta la diputada Fina Santiago.

 

El proper dimarts el Grup Parlamentari MES té una interpel·lació sobre política hospitalària, i aquest serà un dels temes a tractar. I en el cas de que encara no s’hagi arreglat, que és el que seria el raonable per part d’un Govern que vol qualitat assistencial sanitària, s’instarà al Govern en el plenari del Parlament a que els servei d’urgències de pediatria estigui amb la seva totalitat i les 24 hores atès per especialistes en pediatria.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: