"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 07/05/2014

MÉS denuncia que el Govern segueix ocultant la xifra total que factura la farmàcia del president Bauzà a l'IB-Salut

La diputada Fina Santiago denuncia una vegada més la manca absoluta de transparència d'aquest govern que fa tot el possible per amagar les vergonyes del seu president. Avui el Conseller de Salut s'hi ha tornat a negar en comissióAmb tot, Sansaloni ha reconegut que la farmàcia del president Bauzá ha facturat per receptes de pensionistes un total de 489.405 euros en el 2013. Una quantia similar a la mitjana de la facturació total de les farmàcies a les Illes Balears “El president sabia perfectament què feia quan va ubicar la residència de persones majors a 500 metres de la seva farmàcia”


El grup parlamentari MÉS va sol·licitar el mes de gener quina és la quantia pagada per l’Ib-Salut l’any 2013 a l’oficina de farmàcia de la qual és titular el Sr José Ramón Bauza. A finals d’abril encara no l’havia estat contestada, tot i que el Govern té 20 dies per respondre a les preguntes parlamentaries. Davant l’absència de resposta, el grup MES va demanar la compareixença del conseller de Salut per respondre aquestes i altres preguntes pendents de contestació fora de termini. Concretament, encara restaven pendents quatre preguntes del 2012, tres del 2013 i quatre de gener de 2014.


Avui a la Comissió de Salut, per un errada informàtica, en lloc d’anar la pregunta: “Quina és la quantia pagada per l’Ib-Salut l’any 2013 a l’oficina de farmàcia de la qual és titular el Sr José Ramón Bauza”, es va registrar la pregunta”Quina és la quantia pagada per l’Ib-Salut a l’oficina de farmàcia de la qual és titular el Sr Jose Ramón Bauza durant l’any 2013 que correspon a receptes de pensionistes”.


Tot i la insistència de la diputada Fina Santiago demanat que respongués a la primera pregunta, que ja estava fora de termini, el conseller no ha volgut contestar. La diputada li ha demanat insistentment al conseller que no s’ha aferrés als formalismes i que fes un gest de transparència, ja que si no contestava avui, es formularia la mateixa pregunta en plenari. Per tant, la diputada Santiago ha demanat que demà li sigui remesa la contestació donat que està fora de termini. “És inaudit i inacceptable, fan servir tota sèrie de maniobres per seguir ocultant les dades relacionades amb la farmàcia del President”.


El que sí ha donat és la quantia que paga Ib-Salut a la farmàcia del President per receptes de pensionistes, un total de 489.405 euros. Aquesta quantia és similar als 499.481 euros de mitja que les farmàcies de les Illes Balears han facturat a Ibsalut. Per tant, la farmàcia de President sol en receptes als pensionistes arriba a la mitja de facturació de les 437 farmàcies que durant l’any 2013 han facturat a Ib-Salut. “El President sabia el que feia quan era regidor d’Urbanisme i ubicava una residència de persones majors amb dependència a 500 metres de la seva farmàcia”, afegeix Fina Santiago.


Assignació de metges per malalties infectocontagioses

A la mateixa compareixença, el Conseller de Salut ha reconegut que abans de la mort del Sr Alpha Pam sols es va signar metge a un cas davant una malaltia infectocontagiosa. La diputada Santiago ha manifestat la seva preocupació ja que “és impossible” que de les 16 mil persones sense targeta sanitària, sols 1 entre l’1 de setembre de 2012 i maig de 2013 sols hagués una persona amb malaltia infectocontagiosa. “Això suposa que, o bé hi ha un efecte dissuasiu per accedir a la Sanitat entre el col·lectiu de persones sense targeta sanitària, o bé no es compleix amb les instruccions de Salut que obliguen a assignar un metge davant un diagnòstic de malaltia infectocontagiosa”. Davant les preguntes de la diputada, un cop més el Conseller no ha sabut aclarir perquè un nombre tan baix.


De fet entre maig de 2013 i abril de 2014 sols s’han assignat 29 metges. Un nombre que continua següent molt baix, tot i que hi hagut una major assignació de metges. En qualsevol cas, afegeix Santiago “ens trobem amb un problema de salut pública”.


Baixes de la targeta sanitària

D’altra banda, el conseller Sansaloni ha reconegut que a 1 de setembre de 2012 es varen donar de baixa de la targeta sanitària a 791 persones majors de 25 anys sense nombre de la seguretat social i que desprès han estat donats d’alta com a beneficiari de qualque familiar.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: