"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 11/03/2005

L’Entesa exhorta el Consell a obligar FECOEF a usar el català sempre en les seues comunicacions

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) manifesta que és inadmissible el comportament lingüístic de l’empresa pública del Consell d’Eivissa i Formentera, Fires i Congressos d’Eivissa i Formentera (FECOEF) i un insult al poble d’Eivissa i Formentera i a la seua llengua.

Des de 2003 i el canvi de rumb en el Consell, FECOEF no ha realitzat pràcticament cap anunci en premsa –escrita o oral- o mitjançant banderoles i pancartes on s’usi la llengua catalana i s’ha limitat a emprar exclusivament el castellà. Aquesta actuació, a més d’un insult al poble d’Eivissa i Formentera, és un greu incompliment del Reglament Lingüístic del Consell d’Eivissa i Formentera, aprovat el mandat anterior, i que fixa que el català serà la llengua d’ús de les seues comunicacions. Cal recordar que FECOEF és una empresa pública i depenent del Consell. La darrera mostra de la denúncia de l’Entesa (ENE) és la publicitat de la V Fira d’Alimentació i Hoteleria, que es durà a terme, al Recinte Firal, del 10 al 13 de març

Per tant, els nacionalistes exhorten la institució d’autogovern pitiús a canviar la situació immediatament i a que el president, Pere Palau, el conseller responsable, Diego Guasch, i la consellera de Cultura, Carolina Torres, obliguin Ernesto Guasch, gerent de FECOEF, a usar sempre i de forma exclusiva la llengua catalana en les seues comunicacions externes i internes, escrites i orals. Si no es realitza aquest lògic canvi en la gestió del recinte, no quedarà altre remei que demanar dimissions.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: